Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Συζητήθηκαν αλλά πότε ξεκινούν τα έργα αποχέτευσης στα Μεσόγεια;

Συζητήθηκαν αλλά πότε ξεκινούν τα έργα αποχέτευσης στα Μεσόγεια;

Στο επίκεντρο του ΥΠΕΚΑ τέθηκε η εξέλιξη των ήδη ενταγμένων στο ΕΠΠΕΡΑΑ, έργων αποχέτευσης των Δήμων Παλλήνης (Γέρακας, Ανθούσα, Παλλήνη) και Σαρωνικού, καθώς και η επικείμενη ένταξη του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Για τα  έργα αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο ΕΠΠΕΡΑΑ επικαιροποιημένος και τροποποιημένος φάκελος του έργου, από τον Δήμο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ.

Στα νέα δεδομένα θα περιγράφεται και θα στοιχειοθετείται η προτεινόμενη από την ΕΥΔΑΠ νέα λύση διοχέτευσης των λυμάτων προς το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυτάλλειας, προκειμένου το ΕΠΠΕΡΑΑ να προβεί στην τροποποίηση των όρων ένταξης.

Για τον Δήμο Σαρωνικού, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν ήδη κατατεθεί από την ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ της νέας προτεινόμενης λύσης από την ΕΥΔΑΠ διοχέτευσης των λυμάτων στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, προκειμένου η ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα την διαδικασία ένταξής του.

Για τον Δήμο Σπάτων η αξιολόγηση και η ένταξη του προταθέντος από τον Δήμο έργου αποχέτευσης, προϋποθέτει την ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και εν συνεχεία ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων.

Η πορεία της εξέλιξης του έργου  ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την πλήρη εναρμόνιση της χώρας μας με τις κοινοτικές οδηγίες.

Εξετάστηκε ακόμη η επικείμενη ένταξη των έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, που βρίσκεται υπο αξιολόγηση.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ, συμμετείχαν, εκτός του υπουργού Περιβάλλοντος, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μ.Βορίδης, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Α. Ανδρεαδάκης και ο Διευθύνων Συμβούλος της ΕΥΔΑΠ Ν. Μπάρδης.

 

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε