Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Η ΕΕ ζητά τη γνώμη μας για το περιβάλλον

Η Επιτροπή θέλει να γνωρίσει τις απόψεις των ευρωπαίων πολιτών, σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει για το περιβάλλον.

Ετσι, ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση με σκοπό να συγκεντρώσει απόψεις σχετικά με το 7ο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Δράσης (7ο ΠΔΠ). Η διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων θα αφορά τις ευρωπαϊκές δράσεις, για το περιβάλλον, έως το 2020.

Μέχρι την 1η Ιουνίου, μπορούμε να εκθέσουμε διαδικτυακά τις απόψεις μας.  

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Janez Potočnik, δήλωσε σχετικά:
«Η ΕΕ είναι ο χώρος όπου ισχύουν μερικοί από τους πιο φιλόδοξους περιβαλλοντικά κανόνες παγκοσμίως. Οι κανόνες αυτοί είναι σημαντικοί για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών μας. Πλην όμως η ισχύς τους εξαρτάται από την εφαρμογή τους στην πράξη και θα πρέπει να είναι ικανοί ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις. Θα θέλαμε να ακούσουμε από τους πολίτες την άποψή τους για το τι μπορούμε να κάνουμε, από κοινού με τα κράτη μέλη και όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της ευημερίας μας στον πλανήτη που ζούμε».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, πρόσθεσε επίσης, ότι η  ΕΕ δεν είναι σε θέση να κάνει τα πάντα, όμως για θα ήθελε να γνωρίζει τις απόψεις των πολιτών έτσι ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος.
 
Οι απόψεις μπορούν να καταχωρηθούν στον εξής δικτυακό τόπο:
http://ec.europa.eu/environment/consultations/7eap_en.htm

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε