Το αν θα σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και κυρίως αν θα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη για να περάσει τα μέτρα που… έρχονται θα κρίνουν πολλά για τις αγορές, εκτιμά ο συντάκτης του άρθρου.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου τα δυο μεγάλα κόμματα κατακρημνίζονται και όλα δείχνουν πως η Βουλή που θα προκύψει στις 7 Μαΐου θα είναι 10κομματική.
«Υπάρχουν δύο βασικές ανησυχίες: αφενός, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για τα δύο μεγάλα κόμματα να διαπραγματευτούν τους όρους μίας συνεργασίας μετά τις εκλογές. Αφετέρου, χωρίς «καθαρή» εντολή από το κοινοβούλιο, η νέα κυβέρνηση πιθανότατα θα αντιμετωπίσει διαρκή κοινοβουλευτική αντίσταση για τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις», δηλώνει στο Bloomberg η Σάρα Χιούιν, οικονομολόγος της Standard Chartered στο Λονδίνο.
«Ενώ μια συνεργασία μοιάζει πιθανή, για να νομιμοποιούνται τα συνεχιζόμενα σκληρά οικονομικά μέτρα, πρέπει να υπάρχουν σταθερά περιθώρια υποστήριξης», συμπληρώνει η Χιούιν.
«Το καθοριστικό μήνυμα των δημοσκοπήσεων είναι ότι θα προκύψει ένα δυσκίνητο κοινοβούλιο» εκτιμά ο Λευτέρης Φαρμάκης, στρατηγικός αναλυτής για την Nomura International, αλλά προβλέπει ότι «το πλέον πιθανό αποτέλεσμα θα είναι ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
”Η Ελλάδα ήταν η σπίθα και όχι αιτία της κρίσης”
”Τσαμπουκάς” Μέρκελ : Δεν επαναδιαπραγματεύομαι!
Παράταση-ανακούφιση για Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Basta με την ανοησία της λιτότητας!