Περί το 75% των ψηφοφόρων, τους ακολουθούσε τόσα χρόνια επενδύοντας εναλλάξ ή και σταθερά στις διαδοχικές κυβερνητικές αυτοδυναμίες, που οδήγησαν τελικά στην βαριά αναπηρία του δημόσιου χρέους.
Για να ξεπεράσουν το ψυχολογικό φράγμα του 50% τα κόμματα εξουσίας καταφεύγουν στα μαγικά των επικοινωνιολόγων. Τέτοιας επινόησης κίνηση είναι η τοποθέτηση του Ολυμπιονίκη αρσιβαρίστα Πύρρου Δήμα κάτω από την μπάρα των προσδοκιών του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του για μικρή διαφορά με τη ΝΔ και άρα για αποδυνάμωση των αξιώσεων Σαμαρά για πρωθυπουργία στο πιθανότατο ενδεχόμενο της μετεκλογικής σύμπραξης.
Ακόμη κι αν ο δραματουργικός φιλοσοφικός μύθος του Προμηθέα δεσμώτη είχε οντολογική υπόσταση, το επικοινωνιακό στρατήγημα της υποψηφιότητας του θα ήταν πιθανό . Για φανταστείτε ο τιτάνας που περιφρόνησε την εξουσία των θεών για το πόπολο, να ήταν υποψήφιος του Δία για να συνεχίσει να κυβερνά τους θνητούς.
Από το 1996 που ο Πύρρος χρυσώθηκε στην Ατλάντα έχει μεσολαβήσει η αλλαγή του αιώνα και η αποθέωση στην Αυστραλία , από το 2004 που πολέμησε στην Αθήνα να αποσυρθεί χρυσαφένιος ακολούθησε η αποκαθήλωση του ιερατείου της άρσης βαρών λόγω τα σκανδάλου με τις ουσίες, ο Καραμανλής , που μόλις προχθές αράδιασε κάποιες λέξεις , τόσα άλλα και τελικά το χρεοστάσιο .
Συνέβησαν πολλά και ο προικισμένος με φυσική ρώμη , Δήμας πέρασε στην νεοελληνική μυθολογία του λέοντα της Χιμάρας , του τιτάνα της Βορείου Ηπείρου , του αθλητικού συνδρόμου της ισχυρής Ελλάδας . Του ανθρώπου που συμβόλισε με τον τρόπο του μια γελαστή εποχή , που πάγωσε στο χρόνο σαν τις φωτογραφίες , που αν και πρόσφατες μοιάζουν παμπάλαιες .
Ο ολυμπιονίκης δεν προσφέρεται για επικρίσεις επειδή δέχτηκε να σηκώσει το επικοινωνιακό προεκλογικό βάρος της χρεοκοπίας και της δανειακής σύμβασης του δευτέρου μνημονίου . Ακόμη κι αν είπε κάποτε ότι οι ολυμπιονίκες ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Πάντως επειδή είναι και πρόσφατο , το κύπελλο του Λούη , του ολυμπιονίκη της χρεοκοπίας Τρικούπη , πουλήθηκε πρόσφατα από διάσημο οίκο δημοπρασιών .
Εκτός του ότι είναι εύκολες , οι επικρίσεις έχουν έντονο το θυμικό στοιχείο . Δηλαδή έχεις την απαίτηση κάποιος που αποθέωσες να ταυτιστεί σε όλα μαζί σου. Διαφορετικά αισθάνεται κανείς την απογοήτευση των ανθρωπίνων αδυναμιών σε όλα τα επίπεδα . Και τον τρώει ο μπέρδεμα ,ποιος είναι τελικά ο ημίθεος και ποιος ο θνητός .
Όμως προσφέρονται για επικρίσεις αυτοί που επιστημονικά αλλοιώνουν την όποια αυθεντικότητα και προσφέρουν στην αρχή εντυπωσιασμό και ίσως τμήμα του προϋπολογισμένου αποτελέσματος . Κι αν σύντομα να επιστρέψει η πραγματικότητα θα την έχει διαδεχτεί το επόμενο κόλπο .