Τρίτη, 17 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Τα “έσπασαν” Βορίδης-Τρόικα για τα φορτηγά

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Όχι” είπε η τρόικα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματος καθώς διαφωνεί κάθετα με το κλείσιμο της ελληνικής αγοράς σε μεταφορείς τρίτων χωρών.

Ουσιαστικά μιλάμε για εμπλοκή σε αυτό το σημείο και μια ακόμη “κίτρινη” κάρτα τηςς τρόικας στη χώρα.
Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο μιλάει για εταιρείες του Κοινοτικού Χώρου που μπορούν να επιχειρήσουν στη χώρα μας, το κλιμάκιο της τρόικας θέλει να ανοίξει την αγορά … διάπλατα και σε εταιρίες και πολίτες τρίτων χωρών.
Η τρόικα θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει να αποσυρθεί, όμως η ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεταφορέων τρίτων χωρών, όπως η Τουρκία και η Αλβανία, που υφίστανται οι αυτοκινητιστές στη χώρα μας. Η διάταξη ήταν καταλυτική ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος με τους ιδιοκτήτες φορτηγών που δήλωναν έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις.
Η διάταξη έβρισκε επίσης σύμφωνη τη Ν.Δ. αλλά και τον ΛΑΟΣ και έτσι τώρα μπαίνει ένα ακόμη αγκάθι στο πλευρό της κυβέρνησης, μαζί με τις επικουρικές συντάξεις για τις οποίες επίσης πιέζει η τρόικα (διαβάστε εδώ)
Τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας ωστόσο φέρονται δυσαρεστημένα και από το προωθούμενο νομοσχέδιο που αφορά στα ταξί και έτσι όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει και εκεί νέο μέτωπο.

Διαβάστε επίσης:
Επικουρικές και μισθοί στο τραπέζι για “κούρεμα”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε