Τρίτη, 17 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Νέα κόντρα στην κυβέρνηση –Τσακωμός στη Βουλή για τις φυλακές

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μια τροπολογία για την αποσυμφόρηση των φυλακών έγινε το νέο «αγκάθι» στις σχέσεις… ισορροπίας που επικρατούν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτή τη φορά έσπασε κάθε… ρεκόρ, αφού η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε και αποσύρθηκε δυο φορές σε διάστημα μόλις 24 ωρών! Τελικά, η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Αρχικά, η ενδοκυβερνητική σύγκρουσης αποφεύχθηκε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Ήταν εκείνος που επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του ζήτησε να αποσύρει (την πρώτη φορά) την τροπολογία που επρόκειτο να συζητηθεί στην συνεδρίαση επί του νομοσχέδιου για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι τα άλλα δυο κόμματα της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, θα την καταψήφιζαν.

Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε στο υπουργείο με τους Κώστα Τζαβάρα από τη ΝΔ και τον Θανάση Πλεύρη από το ΛΑΟΣ για να κάμψει τις αντιδράσεις. Και μάλλον πίστεψε πως τα κατάφερε, αφού την Τρίτη έφερε ξανά την τροπολογία στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την ρύπανση των πλοίων.

Από την αρχή της συζήτησης τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας όσο και ο Θανάσης Πλεύρης του ΛΑΟΣ διαχώρισαν τη θέση τους και έθεσαν ζήτημα αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας. Ζήτησαν να μη συζητηθεί και τελικά αποσύρθηκε για δεύτερη φορά.

Και κάπου εκεί «άναψαν τα αίματα»! Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για υπαναχώρηση, σημειώνοντας πως στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δυο κομμάτων στο υπουργείο, υπήρξε συμφωνία.

«Λυπάμαι που υπαναχωρείτε και δεν σκέφτεστε ότι κάποιοι ζουν στις φυλακές, υπό απάνθρωπες συνθήκες», είπε ο κ. Παπαϊωάννου και εκεί αντέδρασε ο Ν. Δένδιας, που κατηγόρησε τον υπουργό για έλλειψη ευπρέπειας και χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις της τροπολογίας «πρωτοφανείς», ζητώντας να έρθει στη Βουλή νέο κείμενο. Πρόσθεσε δε ότι στη συνάντηση της Δευτέρας, η ΝΔ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας.

«Δε θέλουμε να φέρουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτές τις ρυθμίσεις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ από πλευράς ΛΑΟΣ ο κ. Πλεύρης είπε ότι «η τροπολογία είναι μακριά από την αντίληψη μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καψής: «Και οι 3 θα στηρίξουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση Παπαδήμου»

Νέα προειδοποίηση για αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση

Στ.Δήμας: “Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε