Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πρόστιμα από 200 ευρώ μέχρι 9.000 για τα σκουπίδια

Ο Δ. Κηφισιάς ανοίγει σακούλες σκουπιδιών και για πρώτη φορά ρίχνει πρόστιμα
Ο Δ. Κηφισιάς ανοίγει σακούλες σκουπιδιών και για πρώτη φορά ρίχνει πρόστιμα

Οι ατάκτως ειρημένες σακούλες εκτός κάδου, παρατημένες δίπλα σε δέντρα, έξω από κάδους ή οπουδήποτε σε δημόσιο χώρο, θα αποκαλύπτουν τον παραβάτη, αφού η δημοτική αστυνομία θα τις σκίζει και θα ελέγχει το περιεχόμενο. Αφού εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης της σακούλας θα πληρώνει το «τσουχτερό» πρόστιμο.

Για να συμμαζευτεί η κατάσταση με την κακή τοποθέτηση απορριμμάτων από τα καταστήματα στην Κηφισιά, ο δήμος θα επιβάλλει πρόστιμα ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα της παράβασης.
 
Με κανονιστική απόφαση, που εγκρίθηκε από τον δήμο, θα ελέγχεται έτσι η κακή εναπόθεση των σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων στους κάδους.
 
«Πριν από ένα τρίμηνο περίπου είχαμε τις πρώτες συστάσεις στα μαγαζιά έτσι ώστε να τοποθετούν σωστά τα απορρίμματα τους και από ότι φάνηκε στη συνέχεια τα μαγαζιά δεν συνετίστηκαν με τις προσπάθειες της διεύθυνσης καθαριότητας. Οποτε ξεκινήσαμε να βάζουμε κλίσεις σε όσα μαγαζιά ρυπαίνουν παρανόμως τον δήμο Κηφισιάς» λέει ο αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Ξυπολητάς.
 
Τα πρόστιμα ξεκινάνε από 200 € και φτάνουν μέχρι 9.000€. 200€.
 
 Μια σακούλα εκτός κάδου, που δεν είναι γεμάτος και είναι άδειος εάν το κατάστημα αποφασίσει για κάποιους λόγους ότι η σακούλα πχ ήταν βαριά ή ότι βαριέται ο ιδιοκτήτης ή ο υπάλληλος να την ρίξει μέσα στον κάδο σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο θα είναι 200€.
 
Αν όμως κάποιο μαγαζί βγάλει απαγορευμένες ουσίες για εναπόθεση στα σκουπίδια τότε θα φτάνει τα 9.000€.
 
Υπάρχει μια πλήρης νομοθεσία η οποία ορίζει τα πάντα για την καθαριότητα και τις υποχρεώσεις των δημοτών και τις υποχρεώσεις του δήμου προς τους δημότες. Με βάση αυτό λοιπόν πάμε στο κέντρο της Κηφισιάς από όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα πριν από 1,5 μήνα. Έχουμε κάνει 4 επισκέψεις και στις 4 επισκέψεις ήμουν παρών ώστε να μην υπάρξει ένσταση από την μεριά των καταστηματαρχών και των επιχειρήσεων ότι δεν ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο» λέει στο newsit.gr o κ. Ξυπολυτάς.
 
Ο ίδιος μαζί με δύο δημοτικούς αστυνομικούς και έναν υπάλληλο της καθαριότητας ανοίγει με μαχαίρι τις σακούλες και αφού ελεγχθεί το περιεχόμενο, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα τεκμήρια για τον ιδιοκτήτη της σακούλας.
 
Στη συνέχεια κόβεται η κλίση για την παράβαση.
 

Διαχείριση αποβλήτων Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε