Τετάρτη, 7 Αυγ.
29oC Αθήνα

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το αμερικανικό νόμισμα κερδίζει έδαφος για δεύτερη συνεχή ημέρα, καθώς η κορύφωση της αγωνίας για την επίτευξη πολιτικής λύσης στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος στρέφει τους επενδυτές σε ασφαλείς τοποθετήσεις, γεγονός που ευνοεί το αμερικανικό νόμισμα.

Έτσι νωρίς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3189 δολάρια από το επίπεδο των 1,3222 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3194 δολάρια.

Αρνητικά επηρέασε το ευρώ η επισήμανση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της αναφορικά με την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης. Η κ. Μέρκελ εκτίμησε ότι ακόμη απέχουμε αρκετά από τον τερματισμό της κρίσης.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 11,88%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 1,31%) να διαμορφωθεί στο 10,57%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,54% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,43%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,32%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,18% από 0,20% χθες, ενώ στον μήνα υποχώρησε οριακά στο 0,10% από 0,11%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 δολάριο ετοιμάζεται να χρεώνει το μήνυμα σε αγνώστους το Facebook!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε