Πολιτική

Σαμαράς από το Όσλο: Η ανεργία στην Ελλάδα απειλεί την κοινωνική συνοχή

Σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια του δείπνου μετά την απονομή των Νόμπελ, ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης.

Την κατάσταση στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, περιέγραψε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Σουηδική Ακαδημία στους ευρωπαίους ηγέτες μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπλε Ειρήνης στην ΕΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη βράβευση της ΕΕ έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική συνοχή.«Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός.

Στο γεύμα εκτός του κ. Σαμαρά μίλησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι.

Διαβάστε

Η ΕΕ πήρε το Νόμπελ Ειρήνης και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

Διχασμένη και διαιρεμένη η ΕΕ των 500 εκατομμυρίων ψυχών παίρνει το Nobel Ειρήνης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο – Το μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου
«Εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας», το μήνυμα του Μητροπολίτη Δωρόθεου στον πρωθυπουργόι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο 6