Αργησαν βέβαια οι καταστηματάρχες να καταλάβουν πως με τόσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις το καφέ σου και το ποτό σου πανάκριβα.
Εστω και τώρα κάποιοι αποφασίζουν να περιορίσουν το κέρδος τους αντί να βάλουν λουκέτο και αυτό βοηθά τοσο τους ίδιους όσο και τους καταναλωτές. Με μια μικρή έρευνα ανακαλύψαμε δεκάδες καταστήματα που εφαρμόζουν απο τώρα την πολιτική του φτηνού αλλα και του ποιοτικού με τις τιμές σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια .
Πολλοί ιδιοκτήτες καφετέριας έχουν μειώσει την τιμή του καφέ ειδικά του πακέτου με αποτέλεσμα σε πολλά μαγαζιά να κοστίζει 1 €.
Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Χρήστος, υπεύθυνος καφετέριας στην πλατεία Κλαυθμώνος “ριξαμε τις τιμές γιατι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, περιορισαμε το κέρδος μας και όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να ρίξουμε τις τιμές”.
Και στα μπαράκια ο κόσμος είχε περιορίσει την κατανάλωση. Από εκεί που έπιναν 2 ή και 3 ποτά, πλέον όσοι βγαίνουν βγάζουν όλο το βράδυ πίνοντας 1 ποτό.
Αυτό είδαν και οι δύο νεαροί ιδιοκτήτες γνωστού μαγαζιού στην Ζωοδόχου Πηγής αποφάσισαν πρόσφατα να ανοίξουν ένα μαγαζί και να ξεκινήσουν με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, κάτι που όπως φαίνεται τους βγήκε σε καλό.
Οπως είπαν στο Νewsit οι επιχειρηματίες Χάρης Σαλιπας και Κώστας Ιατρίδης “τα ποτά ξεκινάνε από 3,20 ευρώ και φτάνουν μέχρι 7 ευρώ το ακριβότερο”.
Και στο φαγητό κάποιοι μαγαζάτορες ρίχνουν τις τιμές. Οπως για παράδειγμα ο κύριος Γιάννης Καλικάτζαρος ο οποίος έχει εστιατόριο στην Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.
Χαρακτηριστικά δήλωσε “αναγκαστικά ρίξαμε τις τιμές αλλά και πάλι ο κόσμος δεν έχει λεφτα. Το ακριβότερο πιάτο που έχουμε κάνει 5 με 6 ευρώ”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζουν πια τυρόπιτα, καφές και σουβλάκι με τον νέο ΦΠΑ