Κόσμος

Και νέα σύλληψη στη Βρετανία για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πρόκειται για την 15η, κατά σειράν, σύλληψη υπόπτου αναφορικά με την ανωτέρω διερευνώμενη δικαστικώς υπόθεση, μετά από την πρωτοχρονιά στο Λονδίνο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Σκότλαντ Γιάρντ γνωστοποίησε, σήμερα, ότι κρατεί 30χρονο άντρα αναφορικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στην εφημερίδα συμφερόντων Ρούπερτ Μέρντοχ ‘News of the world’. Διευκρίνισε, επίσης (χωρίς να δίνει τα στοιχεία του κρατούμενου) ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι, “προσπαθούσε να παρεμποδίσει το έργο της βρετανικής δικαιοσύνης”.

Στο μεταξύ, αιωρείται για τον γιό Μέρντοχ, τον Τζέιμς, η κατηγορία ότι “γνώριζε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και την πρόσβαση συντακτών της ‘News of the world’ σε υλικό, με προστατευόμενα από τον νόμο προσωπικά δεδομένα”(…) “πολύ πριν απ την ημερομηνία, που παραδέχθηκε ήδη, ενώπιον ανακριτή, ότι έλαβε γνώση αυτών των παράνομων πρακτικών”, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές στο Λονδίνο, συνομιλώντας με το Ρόιτερς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1