Σάββατο, 20 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Σόιμπλε σε Βενιζέλο: Παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς χρεοκοπία!

Σόιμπλε σε Βενιζέλο: Παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς χρεοκοπία!

Ο Ε.Βενιζέλος τόνισε πως ”ούτε ένας τίτλος του ελληνικού Δημοσίου δεν θα μείνει ποτέ ακάλυπτος” – Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στη βραδυνή συνάντηση

Τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας επιχείρησαν να βάλουν οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας, σε τετ-α-τετ συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν θετικό. Ο κ.Σόιμπλε είπε στον Έλληνα υπουργό, ότι η χώρα μας θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και τον κάλεσε να συνεργαστούν για την προστασία του ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον Γερμανό υπουργό πως ”ούτε ένας τίτλος του ελληνικού Δημοσίου δεν θα μείνει ποτέ ακάλυπτος”, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για να μη χρεοκοπήσει και να αποφύγει τη στάση πληρωμών με κάθε κόστος.

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να τόνισε στον Έλληνα ομόλογό του ότι η «Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ευρωζώνης». Ανάλογη ερώτηση έγινε πάντως στην Ουάσιγκτον και προς τον Επίτροπο Όλι Ρεν, ο οποίος απάντησε με ένα ξερό «όχι» σε ερωτήσεις για το αν η Ελλάδα θα «κουρέψει» ή θα παγώσει τις πληρωμές του χρέους της.

Εκτός από τον Β. Σόιμπλε, o E.Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ – το βράδυ της Κυριακής θα έχει συνάντηση με την διευθυντρια Κρ. Λαγκάρντ- και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, κατά τη διάρκεια των σημερινών συζητήσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των κρατών μελών του ΔΝΤ διαπιστώθηκαν “έντονες διαφορές” για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Ευρωπαίους “αποφασιστικότερες” και “πιο ξεκάθαρες” κινήσεις, οι αντιπρόσωποι χωρών μελών της Ευρωζώνης επιχείρησαν “να υπερασπιστούν” τις επιλογές τους και εκπρόσωποι των αναδυόμενων αγορών “τοποθετήθηκαν ουδέτερα”, διαπιστώνοντας “μεγάλες αδυναμίες” στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “χάσμα απόψεων” και με την Ουάσιγκτον να δείχνει ανησυχία μπροστά στην “αδυναμία” της Ευρώπης, ενώ φοβάται “νέα ύφεση” στην αμερικανική οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα, ώστε “να αποφευχθεί μια σοβαρότερη διάδοση της κρίσης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η Ελλάδα σε ξένα χέρια – Όλη η περιουσία του δημοσίου, πλην Ακρόπολης, σε Ευρωπαϊκή εταιρεία!

Ραγδαίες εξελίξεις : Οι Αμερικανοί επιμένουν για τη διάσωση της Ελλάδας και οι Γερμανοί αλλάζουν στάση

“Πωλούνται”τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Αποκρατικοποίησεις: Μη πουλάτε τώρα σε εξευτελιστικές τιμές λέει η ΕΣΕΕ – Οικονομία

Σύμβουλος της Μέρκελ προτείνει ”κούρεμα” του χρέους κατά 50%

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε