Κόσμος

Νέοι σεισμοί “χτυπούν” τη Ζηλανδία – Δείτε βίντεο την ώρα του σεισμού

5,2 Ρίχτερ και 6 Ρίχτερ έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στην Νέα Ζηλανδία, τέσσερις μήνες μετά τον φονικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ. Βίντεο την ώρα του σεισμού.
Σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων συγκλόνισε σήμερα την πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα κτίριο και έξι άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά.


 

 
Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι η ισχυρότερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6 βαθμών και καταγράφηκε στις 14:20′ τοπική ώρα (05:20′ ώρα Ελλάδος σήμερα).
 
Σύμφωνα και με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών, με επίκεντρο 14 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης και εστιακό βάθος 9 χλμ.

 

 
Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μεγέθους άνω των 4,3 βαθμών καταγράφηκαν από τις 03:29′ ώρα Ελλάδος.
 
Τα κτίρια που στεγάζουν καταστήματα και γραφεία εκκενώθηκαν σε όλη την πόλη, η οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το σεισμό των 6,3 βαθμών που σκότωσε 181 ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Nέο βέτο από τις ΗΠΑ σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Υπέρ τάχθηκε η Ελλάδα
Πρόκειται για την πέμπτη φορά που οι ΗΠΑ ασκούν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023
Λωρίδα της Γάζας
Λαοθάλασσα στην Μέκκα: Πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο στο μεγάλο προσκύνημα
Οι αρχές έχουν λάβει μέτρα για να αποφύγουν μια τραγωδία σαν την περσινή, όταν 1.300 πιστοί πέθαναν λόγω του ακραίου καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία έφτανε τους 51,8 βαθμούς
Μουσουλμάνοι προσεύχονται το πρωί στο Μεγάλο Τζαμί κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ στην ιερή πόλη της Μέκκας