Πέμπτη, 1 Αυγ.
26oC Αθήνα

Πλήθος κόσμου στην Green Progress για τα βιοκλιματικά κτίρια

Ο αριθμός των εκθετών σε αυτή τη 4η διοργάνωση καταγράφει ρεκόρ με περισσότερες από 270 συμμετοχές εταιριών, 50 εκ των οποίων από 15 χώρες του εξωτερικού.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της εταιρείας Green Progress στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» που ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Απριλίου στο «Expo Athens» (Ανθούσα Αττικής) και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Απριλίου.

Η εταιρία Green Progress Partnership είναι μία ενεργειακή τεχνική εταιρία με 12ετή εμπειρία στην κατασκευή βιοκλιματικών κτιρίων.

Δραστηριοποιείται στο χώρο των πράσινων κατασκευών, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες για εξοικονόμηση ενέργειας , εφαρμόζει την ενεργειακή ανακατασκευή κατοικιών και δημοσίων κτιρίων, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων σε στέγες, δώματα και πάρκα.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o ιδιοκτήτης της εταρείας Green Progress Κωνσταντίνος Φίλιππος “η εταιρεία αναπτύσσεται με έντονη δυναμική και επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της τόσο γεωγραφικά, όσο και από πλευράς παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της’.

Συναντήσαμε το κ. Φιλίππα ιδιοκτήτη της εταιρείας Green Progress, στην 4η Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκών και μας μίλησε για το πόσο ανταποκρίνονται οι Έλληνες σε αυτήν την τάση της τελευταίας δεκαετίας που λέγεται φωτοβολταϊκά.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 ως τεχνική εταιρεία ενεργειακών και βιοκλιματικών κτιρίων και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Ο κύριος Φιλίππας μας βεβαιώνει ότι η τοποθέτηση σε στέγη έως και 10kWat προσφέρει ετήσιο κέρδος μέχρι 8.000 ευρώ με αποτέλεσμα να γίνεται απόσβεση μέσα 4 χρόνια χωρίς δανειοδότηση και 5-6 χρόνια με δανειοδότηση!

Η Green Progress έχοντας κάνει 72 οικιακές εγκαταστάσεις και έχοντας στο ενεργητικό της μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 1,3MW στη Λακωνία, είναι σε θέση να βρίσκει σχεδιαστικές λύσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή απόδοση, όπως πέργκολες, μεγάλες μεταλλικές πλάκες που τοποθετούνται στην ταράτσα και εξοικονομούν χώρο όταν υπάρχουν εμπόδια κ.ά.

Κύριο μέλημα της είναι ο πρωτοποριακός και λειτουργικός σχεδιασμός, η συνεχής και λεπτομερής επίβλεψη στο στάδιο της κατασκευής, η χρήση αρίστης ποιότητας ενεργειακών υλικών καθώς και η έγκαιρη παράδοση του έργου στο πελάτη.
Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες της εταιρείας είναι:

– Φωτοβολταϊκά σε στέγες

– Ενεργειακή ανακατασκευή διαμερισμάτων – κτιρίων

– Φωτοβολταϊκά πάρκα

Ο αριθμός των εκθετών σε αυτή τη 4η διοργάνωση καταγράφει ρεκόρ με περισσότερες από 270 συμμετοχές εταιριών, 50 εκ των οποίων από 15 χώρες του εξωτερικού.

Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες για επίσκεψη στην «Ecotec», η οποία έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο της μεγαλύτερης του είδους στα Βαλκάνια.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε