Τετάρτη, 27 Νοε.
11oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Τι πραγματικά συνέβη με το θάνατο της 15χρονης; Τι έδειξαν οι κάμερες του μπαρ;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρώτο θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία ο θάνατος της μικρής Στέλλας από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Διαβάστε τι δείχνουν οι κάμερες του μπαρ, τι λέει η οικογένεια και ποιο το πόρισμα του ιατροδικαστή…

Οξεία δηλητηρίαση από το αλκοόλ που κατανάλωσε είναι η αιτία θανάτου της 15χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ρεθύμνου, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ενώ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Ένας θάνατος και μία αιτία που εγείρουν ερωτήματα και έγιναν η αφορμή γενικευμένης συζήτησης σχετικά με το κατά πόσο η νεολαία προστατεύεται, ποιες είναι οι ευθύνες της κοινωνίας σε σχέση με την ασφάλεια των παιδιών και εφήβων, αλλά και πόσο έτοιμη είναι η ιατρική νοσοκομειακή κοινότητα να αντιμετωπίσει, κυρίως στην περιφέρεια, περιστατικά όπως αυτό που οδήγησε στο θάνατο μια νέα κοπέλα.

Το χρονικό του θανάτου

Μεγάλη Παρασκευή, και ένα μικρό κορίτσι ξεκινάει από το σπίτι του να διασκεδάσει. Είναι μόλις 15 ετών… Μπαίνει σε κέντρο διασκέδασης, καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, καταλήγει στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα χάνει τη ζωή του.

Υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, παρανομίες; Τα γιατί, τόσο από πλευράς της οικογένειας της Στέλλας όσο και από τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία, είναι πολλά. Οι γονείς της 15χρονης μιλάνε για τραγικές παραλείψεις από πλευράς των γιατρών από την ώρα που οι φίλοι της Στέλλας Ακουμιανάκη τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Παράλληλα, καταδικάζουν και ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους για το γεγονός ότι ειδοποιήθηκαν 4 ώρες αργότερα για το πού βρισκόταν το παιδί τους και μάλιστα όταν η υγεία της κινδύνευε και βρισκόταν διασωληνωμένη στην εντατική. Όμως ζητούν και απάντηση για το ποιος επέτρεψε σε μια ανήλικη κοπέλα να καταναλώσει αλκοόλ και να βρίσκεται χωρίς την επίβλεψη ενήλικου (σύμφωνα με την προϋπόθεση του νόμου) εντός νυχτερινού κέντρου.

Από πλευράς του κλαμπ, δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπάρχει παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το συγκεκριμένο μαγαζί σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Επιμένουν οι ιδιοκτήτες πως όλα τα στοιχεία που έχουν δώσει ως κατάθεση στην αστυνομία έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος και έχουν ελεγχθεί.

«Η Στέλλα με ακόμη δύο άτομα έφτασε στο κλαμπ στις 2.20 τα ξημερώματα και αποχώρησε στις 3.00, ήπιε ένα ποτό, συγκεκριμένα βότκα λεμονάδα ενώ ένας εκ των δύο ήπιε μπίρα. Έφυγαν από το μαγαζί χωρίς να δώσουν δείγματα μέθης και σε καμιά περίπτωση κανείς δεν έχασε τις αισθήσεις του μέσα ή έξω από το κατάστημα. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ 3.00, που αποχώρησε από το μαγαζί, έως τις 4.30 που βρέθηκε στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη». Η μόνη ευθύνη που μπορεί να καταλογισθεί είναι ότι «αφήσαμε ανήλικο να μπει στο μαγαζί, γεγονός όμως που έγινε χωρίς να το αντιληφθούμε αρχικά, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, αφού συνοδευόταν από ενήλικα άτομα».

Και εδώ τίθενται μια σειρά από ερωτήματα: πώς είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι του μπαρ να μην πρόσεξαν ένα μικροκαμωμένο κορίτσι όταν έμπαινε από την είσοδο; Πώς είναι δυνατόν να του σερβίρουν αλκοολούχο ποτό χωρίς να ελέγξουν την ηλικία της; Για ποιο λόγο υπάρχουν άτομα στην είσοδο του μπαρ και για ποιο λόγο υπεύθυνοι του καταστήματος; Και κάτι ακόμα: Γνωρίζουν άραγε οι πελάτες ότι λειτουργεί κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που καταγράφει τα πάντα;

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μοσχοβάκης, τόνισε σε δηλώσεις του πως όλα έγιναν σύμφωνα με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο περιστατικό μέθης. «Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε, όπως αντιμετωπίζεται ένα περιστατικό μέθης στο νοσοκομείο. Η κοπέλα κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει τοξικότητα σε μεγάλο βαθμό. Της χορηγήθηκε ορός γλυκόζης, όπως επίσης έγινε η απαραίτητη διαδικασία ώστε να καθαριστεί το στομάχι της». Όμως ο πατέρας της Στέλλας Ακουμιανάκη κάνει λόγο για παραλείψεις κατά την εισαγωγή της κόρης του στο νοσοκομείο. Αρνείται όσα αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, επισημαίνει όμως πως οι γιατροί της Εντατικής έδωσαν αγώνα για να σωθεί το παιδί του.

Οι φίλοι της 15χρονης κάνουν λόγο στις καταθέσεις τους στην αστυνομία για μικρή κατανάλωση ποτών (2 ποτήρια) την ίδια ώρα που ο ιατροδικαστής μιλάει για οξεία δηλητηρίαση από μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα της άτυχης νεαρής.

Η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου συνεχίζει την ανακριτική διαδικασία ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να δουν το φως όλα εκείνα τα στοιχεία και οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο μια κοπέλα μόλις 15 ετών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε