“Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία μεζούρα για να μετρήσεις την περίμετρο μέσης και γλουτών και στη συνέχεια να υπολογίσεις το πηλίκο τους (Δείκτης WHR, Waist to Ηip Ratio)” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.
Διαίρεσε τους πόντους της μέσης με εκείνους στο σημείο των γλουτών και το αποτέλεσμα θα σου δείξει σε ποια κατηγορία σώματος ανήκεις.
– Όταν ο δείκτης WHR υπολογιστεί μικρότερος από 0,60 τότε έχουμε σωματότυπο “Πιπεριά Τσίλι”
– Όταν ο δείκτης WHR υπολογιστεί μικρότερος από 0,80cm τότε έχουμε σωματότυπο “Αχλάδι”