Σύμφωνα με το γαλλικό Ινστιτούτο Ραδιοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN), κατα τη διάρκεια της έκρηξης η δόση της ραδιενέργειας έφτασε το 1 μιλισίβερτ την ώρα, ενώ “η δόση από φυσικές πηγές ακτινοβολίας είναι 0,0001 μιλισίβερτ την ώρα”.
Για το IRSN το 1 μιλισίβερτ την ώρα αντιστοιχεί σε “πολύ σημαντική έκλυση στο περιβάλλον”.
Η γαλλική υπηρεσία επικαλείται πληροφορίες που έλαβε από την πρεσβεία της Γαλλίας στο Τόκιο και προσθέτει ότι “είναι διαθέσιμες μέχρι τώρα μόνο λίγες μετρήσεις”.
Δώδεκα ώρες μετά την έκρηξη, σύμφωνα πάντα με το Ινστιτούτο, η δόση της ακτινοβολίας ανερχόταν στα 0,040 μιλισίβερτ την ώρα.
Το IRSN αναφέρει ότι όσον αφορά τον αντιδραστήρα 3 του Φουκουσίμα 1 (Νταϊίτσι), “νέες δόσεις ραδιενέργειας” καταγράφηκαν στο περιβάλλον λόγω της διακοπής της σταθερής πίεσης μέσα στο περίβλημα (…) μετά την έναρξη της τήξης του πυρήνα”.
Για τους αντιδραστήρες 1, 2, 3 και 4 του Φουκουσίμα 2 (Νταΐνι) “φαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις είναι επί του παρόντος χωρίς συστήματα ψύξης”.
Στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάβα, στα βόρεια της Φουκουσίμα, το Ινστιτούτο σημειώνει ότι παρατηρήθηκαν αυξημένα ποσοστά ραδιενέργειας τα οποία όμως “μπορεί να προέρχονται από τη διαρροή στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι”.
Τέλος, για το πυρηνικό εργοστάσιο Τοκάι, στα βόρεια του Τόκιο, επιβεβαιώνει ότι το σύστημα ψύξης παρουσίασε πρόβλημα αλλά το εφεδρικό “λειτουργεί κανονικά”.