Κόσμος

Χάος στους δρόμους της Λισαβόνας – Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ

Aιτία κι εκεί οι περικοπές μισθών που έχουν αναγκάσει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στην 4η απεργία από τις αρχές Μαρτίου.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό στη Λισαβόνα έκλεισαν, σύμφωνα με τη διοίκηση και τα συνδικάτα, λόγω της απεργίας που έχει προγραμματιστεί σήμερα έως τις 11:00 τοπική ώρα (13:00′ ώρα Ελλάδος).

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργίες τις τελευταίες εβδομάδες κατά της πολιτικής της κυβέρνησης που επέβαλε από τον Ιανουάριο μείωση κατά μέσο 5% στις αποδοχές των εργαζομένων και ζήτησε από τις επιχειρήσεις αυτές μείωση των δαπανών κατά 15%.

Ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του προγράμματος αυστηρής λιτότητας που εισηγήθηκε, το οποίο απέβλεπε στη μείωση στο 4,6% του ΑΕΠ του δημοσίου ελλείμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού