Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου “Το τσίρκο των ψύλλων”

Παρουσίαση του βιβλίου “Το τσίρκο των ψύλλων”

“Σημαντικό μυθιστόρημα” της σύγχρονης νέας ελληνικής λογοτεχνίας και “βαθύτατα πολιτικό” χαρακτήρισαν το βιβλίο του δημοσιογράφου Απόστολου Λυκεσά.

“Το τσίρκο των ψύλλων” παρουσιάστηκε απόψε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο λέκτορας Ελληνικής Λογοτεχνίας του πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, ανέφερε ότι συνιστά ένα μυθιστόρημα κοινωνικού περιθωρίου, αφού η υπόθεση και η πλοκή υπηρετούν την ανάδειξη, το σχολιασμό και την ερμηνεία δράσεων και συμπεριφορών που ακροβατούν στο μεταίχμιο της κρατούσας ηθικής και νομιμότητας.

“Το έργο σαρκώνεται στην παρουσία περιθωριακών ηρώων σε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες ρόλους και σε επεισόδια που αλλοιώνουν ή και ανατρέπουν διαλεκτικά, τις προσχηματικά προασπιζόμενες αξίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο συγγραφέας τόνισε ότι ξεκίνησε να γράψει ένα βιβλίο για την ερμηνεία της απάτης, πάνω στην οποία πίστευε ότι είχε στηθεί η ευδαιμονία των περασμένων χρόνων.

Για τους “ήρωές” του ο συγγραφέας είπε πως είναι “αποτυχημένοι ντεσπεράδος, παραδόπιστοι ξεφτιλισμένοι μοναχοί και καθηγητάδες, ένας κυνικός μπάτσος, μια δικηγόρος και δύο φίλοι της, που έμειναν χωριάτες, χαμένα κορμιά και ανατιναγμένα μυαλά. Για να σωθώ και ο ίδιος ανέστησα έναν σαλό, και από την εφεδρεία, κάλεσα ένα γύφτο”. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”.

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε