Δευτέρα, 2 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διατηρήθηκε στα 1,3668 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρώ, διαπραγματευόταν στα 1,3649 δολάρια από το επίπεδο των 1,3699 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η γενικευμένη αναταραχή που επικρατεί στον αραβικό κόσμο ενισχύει το αμερικανικό νόμισμα το οποίο λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους γεωπολιτικών κρίσεων. Η ενίσχυση όμως του δολαρίου ανακόπηκε μετά από την βελτίωση που εμφάνισε στη Γερμανία ο δείκτης επενδυτικού κλίματος. Το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στη χώρα διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για τον Ιανουάριο (στο υψηλότερο σημείο από το 1991.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 7 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Και οι 7 συναλλαγές ήταν του 1 εκ. ευρώ σε 7 διαφορετικούς τίτλους.

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 8,45% με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,62% έναντι 3,17% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,73% από 1,72% στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 1,54% από 1,53% στο εξάμηνο παρέμεινε στο 1,35% το τρίμηνο υποχώρησε οριακά στο 1,07% από 1,08% και ο μήνας υποχώρησε στο 0,86%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε