Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Σίλβα έσπασε το ρεκόρ του Σόλιντ! Διαστημικός Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα εντός έδρας του Λεβαδειακού με 3-1, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, πανηγυριζόντας την 17η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα. 

 Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αποζημιώντας τους φίλους της που βρέθηκαν στις κερκίδες του “Γ. Καραϊσκάκης”. O Πορτογάλος προπονητής κατάφερε, παράλληλα, να “σπάσει” το ρεκόρ των 16 σερί νικών του Τροντ Σόλιντ στο πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία. Ο Τσόρι ήταν όλα τα λεφτά για τους “ερυθρόλευκους”, χορεύοντας ουκ ολίγες φορές τους αμυντικούς του Λεβαδειακού, ο οποίος γνώρισε την ήττα, μετά από τέσσερα σερί θετικά αποτελέσματα.

Ο αγώνας:

 Ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στους Βοιωτούς. Μπήκε από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι με το πόδι πατημένο στο γκάζι, “σφυροκοπώντας” την εστία του Βερέμκο. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 13′, με τον Μουλόπουλο να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή  τον Ντουρμάζ, πριν ο Σουηδός κάνει το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Οι Τσόρι, Πάρντο και Ιντέγιε έκρυψαν την μπάλα, με τον δεύτερο να δίνει ασίστ πάρε-βάλε στον τρίτο, ο οποίος έκανε το 1-0 σε κενή εστία. Στο 25′, ο Βερέμκο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Καμπιάσο, ενώ στο 27′, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού μαζί με τον Μαχαίρα σταμάτησαν τον Ιντέγιε. Ένα λεπτό μετά, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχασε απίστευτη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αστοχώντας από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Στο 36′, ο Πάρντο νικήθηκε από τον Βερέμκο, αλλά ο Κολομβιανός πήρε τη ρεβάνς στο 42′, καθώς εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και έκανε το 2-0.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καταιγιστικός και στο 56′ έκανε το 3-0. Ο Ντουρμάζ σέρβισε στον Τσόρι, ο οποίος πέρασε σαν σε προπόνηση τον Βερέμκο και έστειλε με χαρακτηριστική άνεση τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά την επίτευξη του τρίτου τέρματος, οι παίκτες του Σίλβα κατέβασαν ταχύτητα, με τον Λεβαδειακό να βρίσκει την ευκαιρία και να πετυχαίνει στο 88′ το γκολ της τιμής με τον Μπεν, ο οποίος νίκησε από κοντά τον θεατή μέχρι εκείνη τη στιγμή του αγώνα, Ρομπέρτο.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (74′ Μανιάτης), Ντουρμάζ, Πάρντο (82′ Σεμπά), Ντομίνγκες (71′ Κολοβός), Ιντέγε.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος (46′ Παππάς), Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μαχαίρας, Μεντί, Στάθης, Τσουρίκοφ (46′ Μερεμπασβίλι), Ντομοβτσίσκι (70′ Καψάσκης), Μίνγκας, Μπεν.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε