Τετάρτη, 2 Οκτ.
18oC Αθήνα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Οκτώ παιδιά νεκρά σε δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο – Στα 21 τα θύματα

φωτό αρχείου Reuters
φωτό αρχείου Reuters

Δύο νέες τραγωδίες στο Αιγαίο με θύματα πρόσφυγες. Τουλάχιστον 21 νεκροί από τα δύο ναυάγια, ανάμεσά τους 8 παιδιά. Πολλοί οι αγνοούμενοι…

Eννέα γυναίκες, τρεις άνδρες και δύο παιδιά, περιλαμβάνονται ανάμεσα στα θύματα, από το ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλυμνου.

Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται από δύο πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο «σούπερ πούμα» και παραπλέοντα αλιευτικά, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα, τα οποία μαζί με τις σορούς των άτυχων προσφύγων μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος που ναυάγησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να έχει βυθιστεί σε βάθος πολλών μέτρων, κάτι που καθιστά δύσκολες τις έρευνες των λιμενικών στο σημείο και στο να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι που πιθανόν να υπάρχουν σε αυτό. Οι ίδιοι διασωθέντες δεν μπορούν να διευκρινίσουν πόσα άτομα επέβαιναν σε αυτό και αν υπήρχαν άτομα μέσα στο αμπάρι.

Στο μεταξύ, στη Λέρο μεταφέρθηκαν οι 40 διασωθέντες και οι σοροί των έξι παιδιών και της μίας γυναίκας που περισυνελέγησαν το πρωί στο Φαρμακονήσι, όταν το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε συγκρούστηκε στα βράχια και βυθίστηκε.

Τα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στη στεριά ενώ το σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή τις σορούς των άτυχων θυμάτων.

ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα το έγκλημα!

«Η νέα διπλή τραγωδία στο Αιγαίο, με θύματα 21- μέχρι στιγμής- νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, βάζει επιτακτικά το αίτημα: Να σταματήσει τώρα το έγκλημα!

Να διασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις γειτονικές τους χώρες στις χώρες τελικού προορισμού τους, να αντιμετωπιστούν τα εγκληματικά κυκλώματα των δουλεμπόρων, να αυξηθούν τα μέσα και το προσωπικό διάσωσης, να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και αλλού» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε