Τετάρτη, 9 Οκτ.
20oC Αθήνα

Το μεγάλο δίλημμα: Κύριοι πολιτικοί θα επιλέξετε την πατρίδα ή την καρέκλα;

Το μεγάλο δίλημμα: Κύριοι πολιτικοί θα επιλέξετε την πατρίδα ή την καρέκλα;

Υπάρχει ένα καίριο ερώτημα, η μητέρα των ερωτημάτων, θα λέγαμε χρησιμοποιώντας την ξύλινη δημοσιογραφική γλώσσα.
Στο ασφαλιστικό κύριοι πολιτικοί είστε υπέρ της αντιμετώπισης της κρίσης και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια ή υπέρ της καρέκλας σας.

Αν ειλικρινά επιλέξετε την πρώτη απάντηση, οφείλετε όλοι μαζί χωρίς μικροπολιτικές κουτοπονηριές και πολιτικάντικες ζαβολιές να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι και να αναζητήσετε λύση  προς δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι πως θα αντιμετωπίσει η χώρα (το τονίζω η χώρα και όχι η κυβέρνηση) τους δανειστές και η δεύτερη πως θα βρείτε λύσεις στο ασφαλιστικό ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, δίκαιο και αναπτυξιακό.

Αν η επιλογή σας είναι η καρέκλα, οι μεν να τη διατηρήσετε, κάποιοι να κατακτήσετε τις κυβερνητικές καρέκλες και άλλοι να εξασφαλίσετε την παρουσία σας στη Βουλή, σταματήστε τις υποκριτικές δηλώσεις, τις δήθεν φιλολαϊκές κορώνες, γιατί ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο πια.

Μπορεί να είναι ακόμα εγκλωβισμένος σε πολιτικές επιλογές, αλλά αν συνεχίσετε να βαδίζετε στη οδό του λαϊκισμού, που είναι η οδός της απωλείας, τότε θα καταστρέψετε τη χώρα και θα πληρώσετε και εσείς μεγάλο, πολύ μεγάλο τίμημα.

Το τελευταίο παράδειγμα το ζούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονούσε να καταλάβει την εξουσία, δεν μπορούσε να περιμένει δέκα μήνες ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της οικονομίας και να γίνουν εκλογές και τελικά η χώρα και ο ίδιος πλήρωσε, πληρώνει και κινδυνεύει να συνεχίσει να πληρώνει το υψηλό τίμημα της ανόητης αντιπαράθεσης, γιατί οι κομματικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων χρόνων μόνο ανόητες και ανιστόρητες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο φόβος που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι οι πολιτικές δυνάμεις κινούμενες από μικροπολιτικές επιλογές, ατομικές φιλοδοξίες των στελεχών τους, να δώσουν ακόμα ένα χτύπημα στην πατρίδα και στους πλέον αδύναμους πολίτες.

Το ερώτημα είναι σαφές. Θα συνεννοηθείτε κύριοι για το καλό της πατρίδας, ναι ή όχι; Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε