Οικονομία

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Οι διορισμοί στο Δημόσιο βάζουν σε κίνδυνο το Μνημόνιο

Η πολιτικοποίηση στις προσλήψεις του Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο ακόμα και το μέλλον του Μνημονίου προειδοποιούν την κυβέρνηση Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Αυστηρότατα μηνύματα στέλνουν κοινοτικοί αξιωματούχοι, ο ένας μετά τον άλλο, στην κυβέρνηση για τους διορισμούς στο Δημόσιο τομέα και ιδίως στη στελέχωση των διοικήσεων στις τράπεζες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ευρωπαίος αξιωματούχος φοβάται ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή σε αυτές. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο.
Ο άνθρωπος αυτός φέρνει σαν παράδειγμα τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα Δημόσια Νοσοκομεία, αναφέροντας ότι “60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν”.

Μάλιστα ένας άλλος κοινοτικός παράγοντας φέρεται να δηλώνει πως η τρόικα μπορεί να παρέμβει περισσότερο στους διορισμούς στις τράπεζες όπου έχουν επενδυθεί ευρωπαϊκά χρήματα με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, και όχι το ίδιο εύκολα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Ο ίδιος προσθέτει στην Καθημερινή πως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Οι διαρροές αυτές από τις Βρυξέλλες έρχονται μετά το σχόλιο του Ντάισελμπλουμ στο τελευταίο Eurogroup πως ”η πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει”.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ώρα μηδέν για τους δασμούς Τραμπ: Σήμερα οι ανακοινώσεις – Φόρους στις ψηφιακές υπηρεσίες των τεχνολογικών γιγάντων των ΗΠΑ εξετάζει η ΕΕ
Υπάρχουν εκκλήσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για απειλές δράσης κατά αμερικανικών εταιρειών όπως η Πλατφόρμα Χ, η οποία ανήκει στον Έλον Μασκ, την Google, την Amazon και το Netflix
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Κομισιόν: Πρόταση για χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ για επενδύσεις στην άμυνα και στην ασφάλεια
Οι σημερινές τροποποιήσεις της πολιτικής συνοχής, που προτείνονται στο πλαίσιο της ενδιάμεσης επανεξέτασης του 2025, θα συζητηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο
European Union flags