Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Η ΑΕΚ λαχτάρησε με Ξάνθη! Μπαρμπόσα και Ανέστης της έδωσαν…φόρα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη σκληροτράχηλη Ξάνθη, στο ΟΑΚΑ, αλλά κατόρθωσε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να αυξήσει τη διαφορά από τον τρίτο Παναθηναϊκό στους 5 βαθμούς, με ένα παιχνίδι περισσότερο. Υπέροχο γκολ, το νικητήριο του Μπαρμπόσα – Έπιασε πέναλτι ο Ανέστης. “Φωνάζει” για αμυντική ενίσχυση η Ένωση με την εικόνα της.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, που είχε σε πολύ καλή βραδιά τους Μάνταλο και Αραβίδη. Ο Έλληνας μέσος είχε κέφια κόντρα στην παλιά του ομάδα, έβγαλε πολύ καλές μπαλιές και στο 10′ συμμετείχε στο 1-0 της Ένωσης. Έπειτα από δικό του σουτ, ο Τσέναμο απέκρουσε ασθενώς και ο Αραβίδης με προβολή έκανε το 1-0.

Για ένα ακόμα παιχνίδι όμως οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αμυντικά προβλήματα – Άρθο και Ντίντακ ήταν πηγές προβλημάτων- τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Ξάνθης έχοντας πολύ καλή ανάπτυξη με τον Νιέτο και στο 17′ έφεραν το ματς στα ίσα, με υπέροχο γκολ του Σολτάνι (το τρίτο του στο πρωτάθλημα).

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για λίγα λεπτά, αλλά όταν η ΑΕΚ αναδιοργανώθηκε τότε πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και πίεσε τους Ακρίτες, με τον Τσέναμο όμως να παίρνει το.. αίμα του πίσω για το λάθος που έκανε στο γκολ που δέχθηκε και να σταματά δυο φορές τον Αραβίδη πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Η Ένωση προσπάθησε να επιβάλει το δικό της τέμπο και στην επανάληψη, αλλά οι Ακρίτες αμύνθηκαν πολύ καλά, ενώ προσπάθησαν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις. Πάντως, στο 53′ οι γηπεδούχοι πήραν… κεφάλι στο σκορ, με τον Μπαρμπόσα να “εκτελεί” εξαιρετικά για το 2-1 και να φτάνει τα 6 γκολ στη Superleague.

Το ματς αυτό όμως συνέχισε να έχει μεγάλες συγκινήσεις! Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Καπετάνο στο παιχνίδι, που στο 63′ κέρδισε πέναλτι από τον Λαμπρόπουλο (αυστηρό το σφύριγμα του Κουκουλάκη). Ο Ανέστης όμως είπε “όχι” στον Νιέτο και διατήρησε το προβάδισμα της Ένωσης. Βλέποντας την πίεση της Ξάνθης, ο Πογιέτ θέλησε να βοηθήσει μεσοαμυντικά την ομάδα του, βάζοντας τους Γιόχανσον και Κολοβέτσιο στο παιχνίδι, αλλάζοντας και το σύστημα σε 5-3-2.

 

Ο Κορδέρο συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία μέχρι τέλους, η ΑΕΚ άντεξε στη μαζική πίεση των φιλοξενούμενων και κράτησε ανέπαφη την εστία της κι έτσι πήρε αυτό το δύσκολο “τρίποντο”, με τον Βασιλακάκη να στέλνει στο 90+1′ για λίγο την μπάλα άουτ, στην τελευταία φάση του ματς.

 Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Ντίντακ, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Κορδέρο, Μάνταλος (71’ Κολοβέτσιος), Μπαρμπόσα (80’ Τζεμπούρ), Βάργκας (71’ Γιόχανσον), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Σοϊλέδης, Μπακάκης, Μπουονανότε

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γούτας (29’ Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70’ Ντιμιτρόφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58’ Καπετάνος), Σολτάνι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ορφανίδης, Σκουρτάι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Κουράκης (Ηρακλείου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε