Τρίτη, 1 Οκτ.
20oC Αθήνα

Οργή Μαξίμου για Αθανασίου – Καμιά συγγνώμη σε Σημίτη – Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– “Αδειάζει” το Μαξίμου τον Νάσο Αθανασίου
– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως πρέπει “να ζητήσουμε συγγνώμη από Σημίτη και Γαννίτση για το Ασφαλιστικό” και τις αντιδράσεις το 2001
– Κυβερνητικές πηγές: Η κυβέρνηση Σημίτη προσπάθησε να περιορίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα
– “Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατοχυρώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε περίοδο κρίσης”
– “Ο Σημίτης έπαιξε τα αποθεματικά των ταμείων στο Χρηματιστήριο για να κερδίσει τις εκλογές”

Δυσφορία και εκνευρισμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση για τις αντιδράσεις της το 2001 και την τότε προσπάθεια μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού.

Όπως τόνισε ο Νάσος Αθανασίου μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής (08.01.2016) στην ΕΡΤ, το 2001 σωστά είχαν εκτιμήσει την κατάρρευση των ταμείων αλλά οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είχαν οδηγήσει στην απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Και ο Σημίτης, μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά, όπως για παράδειγμα για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχε καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Όμως η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάλου Μαξίμου, που μέσω κυβερνητικών πηγών “άδειασε” τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας πως υπάρχει διαφορά στην προσπάθεια Σημίτη για το ασφαλιστικό και αυτή που κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως τόνισαν κυβερνητικές πηγές, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη και ο καθένας έχει δικαίωμα στη διαφοροποίηση, όμως διεμήνυσαν πως η κυβέρνηση Σημίτη προσπάθησε να περιοριστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, σε μια περίοδο ανάπτυξης για την οικονομία και τη χώρα, ενώ σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, σε μια περίοδο κρίσης.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές στον πρώην πρωθυπουργό για την επιλογή να επενδυθούν τα χρήματα των ασφαλισμένων στο Χρηματιστήριο. “Ο κ. Σημίτης έπαιξε στο Χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων για να κερδίσει τις εκλογές”, τονίζουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε