Κόσμος

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο τουρισμός το 2015!

Ένας αριθμός ανθρώπων χωρίς ιστορικό προηγούμενο, συνολικά 1,18 δισεκ. τουρίστες, ταξίδεψε στο εξωτερικό πέρυσι, στοιχείο που καταδεικνύει μια αύξηση 4,4% της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης παρά τις τρομοκρατικές απειλές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ).

Η τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση στην Ευρώπη (+5%), στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (+5%) και στην αμερικανική ήπειρο (+5%), αλλά υποχώρησε κατά 8% στη Βόρεια Αφρική, όπου χώρες όπως η Τυνησία επλήγησαν από τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον τουριστικών τοποθεσιών.

«Τα αποτελέσματα για το 2015 επηρεάστηκαν από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις τιμές του πετρελαίου (σ.σ. που βρίσκονται σε πτώση) και τις κρίσεις σε πολλές τοποθεσίες στον πλανήτη», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΤ.
Μια σειρά επιθέσεων έπληξε το 2015 πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στην Τουρκία.

«Είμαστε αντιμέτωποι σήμερα με μια παγκόσμια απειλή», αναγνώρισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Τάλεμπ Ριφάι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, καλώντας τους τουρίστες να μην πάψουν να ταξιδεύουν λόγω του φόβου των επιθέσεων και τα κράτη να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για αυτούς.

Ο ΠΟΤ αναμένει για το 2016 σε διεθνές επίπεδο νέα αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά άλλο ένα 4%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ