Παρασκευή, 27 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Διέταξε “σιγή ασυρμάτου” ο Ερντογάν!

Κωνσταντινούπολη: Διέταξε “σιγή ασυρμάτου” ο Ερντογάν!

Κατά την προσφιλή τακτική της τουρκικής κυβέρνησης, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης, στο ιστορικό κέντρο ανάμεσα στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά, διατάχθηκε… σιγή ασυρμάτου! Η κυβέρνηση της Τουρκίας απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για την αιματηρή επίθεση.

Η απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών ήρθε μια ώρα μετά την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου συγκεντρώνονται καθημερινά πολλοί τουρίστες και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Βυζαντινού Ιππόδρομου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 15. Επίσημη ανακοίνωση για την εθνικότητα των θυμάτων δεν υπάρχει. Επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Ωστόσο οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη που οφείλεται σε επιχείρηση αυτοκτονίας.

Το βέβαιο είναι ότι τη συγκεκριμένη περιοχή επισκέπτεται πολύ μεγάλο μέρος των τουριστών που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη. Συνεπώς το πλήγμα για την τουριστική κίνηση πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, δίχως να είναι σίγουρο ότι θα συμβεί αυτό, είναι ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση και για ποιο λόγο έγινε αυτή. Κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ήδη λόγο για ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Πρέπει ωστόσο να υπογραμμιστεί η ευκολία με την οποία στην Τουρκία αποδίδονται διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στους τζιχαντιστές του ISIS.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε