Η ίδια επανέλαβε ότι οι επικεφαλής της αποστολής θα μεταβούν στην Αθήνα σύντομα, μόλις έχουν στα χέρια τους «αρκετές πληροφορίες».
Ερωτηθείσα σε σχέση με τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η Α. Μπράιτχαρντ αναφέρθηκε στη σειρά των γεγονότων όπως έχει αυτή συμφωνηθεί, δηλαδή ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος η οποία δεν θα περιλαμβάνει ονομαστική διαγραφή του.
Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων εγκρίθηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας που θα αφορά τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον δημοκρατικό έλεγχο των προγραμμάτων προσαρμογής, ανέφερε ότι η εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου ήταν πάντοτε στενή και έτσι θα συνεχίσει να είναι. «Από τότε που ξεκίνησε το ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ οι επίτροποι Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί εμφανίζονται τακτικά ενώπιον της Ευρωβουλής για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές», είπε η Α. Μπράιτχαρντ και προσέθεσε ότι η «νομοθεσία προβλέπει έναν ρόλο για το Ευρωκοινοβούλιο σε σχέση με το πρόγραμμα», στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και σε ό,τι αφορά την εμφάνιση των αρμόδιων επιτρόπων στις αντίστοιχες επιτροπές του ΕΚ.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή σε αυτήν την ομάδα εργασίας σε περίπτωση που ζητηθεί, απάντησε ότι πρόκειται για μια «πολιτική» Κομισιόν, και πως οι επίτροποι Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί θα συμμετείχαν «μετά χαράς». «Η Επιτροπή θα συζητήσει το εν λόγω ζήτημα με τις αρχές του Ευρωκοινοβουλίου και θα στείλει τον κατάλληλο συνομιλητή ανάλογα με το αίτημα», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ