Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αγρότες: Απέκλεισαν το περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο – Διαμαρτυρία και από ελεύθερους επαγγελματίες

ΦΩΤΟ από το cretapost
ΦΩΤΟ από το cretapost

Με συνθήματα όπως “Όχι στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς”, αγρότες-μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης κάνουν σήμερα κατάληψη του περιφερειακού καταστήματος του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στο ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα και οι αγρότες της ΠΑΣΥ αναφέρουν: “Πώς η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, ειδικότερα το ασφαλιστικό και το φορολογικό, επιταχύνει τη στρατηγική της ΕΕ, την ΚΑΠ, στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών από τη γη και την παραγωγή τους, συγκεντρώνοντάς την στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων”.

Διαμαρτυρία και πορεία για το ασφαλιστικό έκαναν και επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το μεσημέρι επιστημονικοί φορείς και ελεύθεροι επαγγελματίες, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό. Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος οικονομολόγοι, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.ά., οι οποίοι δήλωσαν ότι αν προωθηθούν οι αλλαγές, οι κλάδοι τους θα αφανιστούν.

 

Αντιπροσωπεία των φορέων παρέδωσε ψήφισμα στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ σε συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία της Περιφέρειας εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, μιλώντας για καταστροφική ισοπέδωση ενός υγιούς και ισχυρού ταμείου. Σύμφωνα με τους επιστημονικούς φορείς, «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο, συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).

 

Ακόμη, οι ίδιοι κάνουν λόγο για «εισφοροδοτική επιδρομή» που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, σημειώνοντας ότι οδηγεί στη μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων, καθιστά, δε, παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

 

Επίσης, θεωρούν ότι «οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες». Τέλος, ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε