Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Τα… φλερτ με Κυριάκο Μητσοτάκη κινητοποιούν τη Φώφη Γεννηματά για… “ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το πρωί τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναγγείλει για τη ταχύτερη συγκρότηση σοσιαλδημοκρατικού πυλώνα, ως τρίτου πολιτικού πόλου. Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Σε…”ΣΥΡΙΖΑ” ή μάλλον σε “ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ” κομμάτων και κινήσεων μετεξελίσσεται ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Φώφη Γεννηματα προκειμένου να προλάβει φαινόμενα εσωστρέφειας ή ακόμα και διάσπασης εξαιτίας του “φλέρτ” ορισμένων στελεχών με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητροστάκη ετοιμάζει ευρύ προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει σειρά από συναντήσεις με προσωπικότητες του χώρου, προκειμένου να συμπορευτούν σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Εκτός από τον Κώστα Σημίτη, αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δεν είναι βέβαιο αν θα συναντηθεί και με τον πρώην πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου.

Επίσης σκοπεύει να συναντήσει και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ δεν αποκλείεται να επιδιώξει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Στόχος της ηγεσίας το ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτη να υποστηρίζει πάντως τη θέση για «αυτόνομη πορεία» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να χαρακτηρίζει “βαθιά απολίτικα και ανιστόρητα” τα σενάρια μετώπων ή συμπόρευσης με τη ΝΔ, καθώς υπάρχουν “ριζικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων”.

Πάντως, στενοί συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι “δεν υπάρχει είδηση” μετά τη συνάντησή της με τον Κώστα Σημίτη, καθώς έχουν την ευκαιρία να τα λένε κατά διαστήματα, ενώ παράλληλα χαμήλωναν τον πήχη σχετικά με τις πληροφορίες περί πρωτοβουλιών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς εξαιτίας της επικράτησης του Κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε