Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Το γράφημα που ραγίζει καρδιές! Δείτε γιατί

Το γράφημα που ραγίζει καρδιές! Δείτε γιατί

Το γράφημα που ανέβασε στο Twitter ο Koby Soto δεν άργησε να συγκινήσει τους χρήστες του ίντερνετ. Αποτυπώνει τους παλμούς της καρδιάς του. Όχι όμως σε μια τυχαία στιγμή.

Ήταν η στιγμή που ο φίλος του συνιδρυτή της start-up Guesty του ζήτησε να χωρίσουν. Ο Koby φορούσε το Fitbit Charge HR, συσκευή που καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς. Ανακάλυψε τις καρδιακές ανωμαλίες μόνο όταν έλεγξε τα δεδομένα που είχε καταγράψει η συσκευή.

Εξετάζοντας τα στοιχεία παρατήρησε ότι οι καρδιακοί του παλμοί πετάχτηκαν από τους 72/λεπτό στους 88/λεπτό όσο μιλούσε με τον πρώην φίλο του στο τηλέφωνο. Οι καρδιακοί του παλμοί παρέμειναν αυξημένοι μέσα στην ημέρα, φτάνοντας ακόμα και τους 118/λεπτό.

 

“Νιώθω ότι είναι ωραίο να έχεις μια καταγραφή του τι αισθάνθηκες. Μπορείς να πεις στους ανθρώπους ότι ράγισε η καρδιά σου και αισθάνεσαι άσχημα. Οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο κυνικοί τη στιγμή που τους δείχνεις δεδομένα ή γραφήματα. Όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει “ραγίζει η καρδιά μου”, σωστά; Όλοι μας το έχουμε αισθανθεί. Είναι ενδιαφέρον να μπορείς και να το αποδείξεις”.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε