Τρίτη, 1 Οκτ.
20oC Αθήνα

Μπόλαρης στο… δόγμα “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνει”

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Υπέρ… των αγροτικών κινητοποιήσεων (!)εμφανίσθηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, «κεντώντας» τον καμβά της «γνωστής» πολιτικής διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ: από τη μια ως κυβέρνηση εφαρμόζει τις σκληρές του πολιτικές και από την άλλη τις καταγγέλλει με συμμετοχή σε απεργίες, μπλόκα και διαμαρτυρίες στον δρόμο!

Ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συνταχάκη ενώ από τη μια υπερασπίστηκε… την ασκούμενη αγροτική πολιτική από την άλλη υπερασπίστηκε ως «δίκαιες και δημοκρατικές της αγροτικές κινητοποιήσεις», υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση έχει καλωσορίσει αυτές τις κινητοποιήσεις»! Είναι είπε «μέσο αγώνα, δεν είναι αυτοσκοπός, και ο στόχος είναι να λυθούν υπαρκτά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα με διάλογο και δημοκρατικά»!

Ο Μάρκος Μπόλαρης, αρχικά πάντως, κατά την πρωτολογία του είχε επιλέξει έναν πιο ισορροπημένο σχολιασμό των αγροτικών αντιδράσεων λέγοντας πως «το Σύνταγμα προβλέπει κινητοποιήσεις εννοείτε όμως ότι πρέπει αυτές να ασκούνται μέσα σε δημοκρατικό πλαίσιο με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Όταν αυτές εκφεύγουν από το Σύνταγμα και τη νομιμότητα τότε αυτοί που τις κάνουν εκτίθενται. Διότι όλοι κρινόμαστε, ως πολιτικό σύστημα και από τους στόχους μας και από την πολιτική βούληση και τα μέσα που επιλέγουμε…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε