Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου με νόημα: Δεν γίνεται οι συντάξεις να είναι μικρότερες από τις εισφορές

Μήνυμα «προς τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν υπόψη τους ότι το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού κράτους δικαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη», έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αποψινή του συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά στο ασφαλιστικό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί επίσης «βασικό πυλώνα, όχι μόνο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» και είπε ότι θα κάνει και ο ίδιος ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να το λάβουν υπόψη τους οι εταίροι μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, επίσης, ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή στις εισφορές τις οποίες έχουν καταβάλλει χρόνια ολόκληρα εργοδότες και εργαζόμενοι, και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουν το επόμενο μέρος της ζωής τους».
«Θέλω να πιστεύω, όχι απλώς να ελπίζω, ότι οι ελληνικές θέσεις και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα γίνουν κατανοητές» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έφερα το σώμα του εγκλήματος», είπε χαριτολογώντας ο υπουργός Εργασίας, παραδίδοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ τόνισε ότι είναι ένα κείμενο που γράφηκε εδώ και δεν είναι μεταφρασμένο.
Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «εθνικό ζήτημα», πρόσθεσε ότι απαιτείται συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων «για όσα μπορούμε να συμφωνήσουμε», ενώ τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία «στον εξορθολογισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την άποψη ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας της Ευρώπης και «δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η κυβέρνηση επεχείρησε από την αρχή να δώσει την ευρωπαϊκή διάσταση στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.
«Μετά από ένδεκα διαδοχικές μειώσεις στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέρμα», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή