Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στου Ζωγράφου: Το ρεύμα ήταν κομμένο από το 1997

Φωτιά στου Ζωγράφου: Το ρεύμα ήταν κομμένο από το 1997

Χωρίς ρεύμα από τον Απρίλιο του 1997 ήταν το διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου σήμερα λίγο μετά τις 8 το πρωί ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα ένας από τους ενοίκους να χάσει τη ζωή του.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις οκτώ. Οι γείτονες των τριών ενοίκων του μικρού διαμερίσματος στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Αμφιγενείας είδαν καπνούς και ενημέρωσαν την πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες έφτασαν άμεσα και είδαν ότι στο διαμέρισμα είχαν εγκλωβιστεί κάποια άτομα. Έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν 57χρονο άνδρα και μια 43χρονη γυναίκα που είχαν υποστεί εγκαύματα και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Ήταν όμως αργά για το 67χρονο που ήταν μαζί τους. Ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τη ζωή του.

Πληροφορίες από άτομα που γνώριζαν την κατάσταση που επικρατούσε κάνουν λόγο για άτομα με αρκετά προβλήματα. Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του μάλιστα είχε κινητικά προβλήματα, πιθανότατα δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα έγκαιρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, το διαμέρισμα δεν είχε ρεύμα από τον Απρίλιο του 1997. Αναλυτικά αναφέρει:
“Η ΔΕΗ ΑΕ, με την κοινωνική ευαισθησία που την διακρίνει, προέβη σε ενδελεχή έρευνα μετά το τραγικό συμβάν με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Αμφιγενείας 4 στην περιοχή του Ζωγράφου.
Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:

Πρώτον, η υπ’ αριθμ. παροχή 1-08061610-01 που ηλεκτροδοτούσε το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν κομμένη από 3 Απριλίου 1997. Επιπλέον είχε αφαιρεθεί και ο μετρητής λόγω πολλαπλών παραβιάσεων.

Δεύτερον, ο συμβαλλόμενος πελάτης μέχρι το 1997 ήταν ο κ. Αποστολίδης Ι. Σήμερα στο πληροφορικό σύστημα του ΔΕΔΗΕΕ η παροχή εμφανίζεται σαν «κομμένη χωρίς πελάτη».

Κατόπιν αυτών, η ΔΕΗ ΑΕ διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο σημερινών δημοσιευμάτων, τα οποία, προβάλλοντας δήθεν κοινωνική ευαισθησία, χωρίς καμία τεκμηρίωση ή διασταύρωση στοιχείων, δυσφημίζουν την Εταιρία.

Επισημαίνεται ότι αποκοπές δεν γίνονται σε πελάτες που είτε είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε αποδεδειγμένα χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, είτε έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών και την τηρούν”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε