Κυριακή, 29 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Κοζάνη: Στη φυλακή ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της Ανθής Λινάρδου – Τι είπε στην 3ωρη απολογία του – ”Ήταν ένα έγκλημα ερωτικό”!

ΦΩΤΟ από το kozan.gr
ΦΩΤΟ από το kozan.gr

– Ο φερόμενος ως δράστης δέχτηκε για 3 ώρες καταιγισμό ερωτήσεων από ανακριτή και εισαγγελέα για το έγκλημα
– Περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο που σκότωσε και έθαψε την Ανθή Λινάρδου στο Βελβεντό της Κοζάνης
– Τι είπε για τα παιδιά του, τα χωράφια και τα όσα προηγήθηκαν της υπόθεσης που συγκλονίζει τη χώρα
– Αμίλητος και με σκυμμένο το κεφάλι ο κατηγορούμενος μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από πολύωρη κατάθεση στον ανακριτή Κοζάνης ο 40χρονος από το Βελβεντό, που ομολόγησε ότι σκότωσε και έθαψε σε χωράφι την 37χρονη γυναίκα του Ανθή Λινάρδου Μέτα το πέρας της πολύωρης απολογίας εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 40χρονου, με τον φερόμενο ως δράστη του εγκλήματος που σόκαρε τη χώρα να βγαίνει από το γραφείο τους και να μπαίνει αμίλητος στο τζιπ της αστυνομίας. Στις σκάλες τον περίμεναν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια…

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων και απάντησε με ψυχραιμία για όλα. Τα προβλήματα στη σχέση με τη γυναίκα του, τη στιγμή του φονικού, την απόφαση να πάρει το πτώμα και να το θάψει σε ένα από τα χωράφια του αλλά και τις επόμενες μέρες όταν έπαιζε θέατρο για να ξεγελάσει τις αρχές. ‘‘Ήταν ένα έγκλημα πάθους, ένα ερωτικό έγκλημα που δεν το σκέφτηκα και δεν το σχεδίασα. Άρχισα να σκέφτομαι τι θα κάνω το πτώμα όταν ήδη το κακό είχε γίνει” είπε αρχικά ο 40χρονος.

”Σκότωσα τη γυναίκα μου εν βρασμώ ψυχής. Θόλωσα όταν μου είπε ότι θα φύγει και θα πάρει τα παιδιά. Τα παιδιά για μένα είναι ότι πολυτιμότερο είχα. Και την ίδια την αγαπούσα και δεν ήθελα να τη χάσω. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να τα βρούμε, αλλά εκείνη δεν ήθελε” είπε ο κατηγορούμενος που στη συνέχεια μίλησε για τα όσα έγιναν μετά τη δολοφονία.

 ”Όταν κατάλαβα πως ήταν νεκρή πανικοβλήθηκα. Άρχισα να σκέφτομαι πως θα κρύψω το πτώμα και πως δεν θα γίνει γνωστό το έγκλημα. Αυτό, γιατί ήξερα πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε δεν θα έβλεπα τα παιδιά μου. Έτσι την έθαψα στο χωράφι μου και τις επόμενες μέρες προσπαθούσα να μην αποκαλυφθεί το έγκλημα” τόνισε ο φερόμενος ως δράστης, που πλέον δηλώνει μετανιωμένος πως έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

”Οι ερωτήσεις των αστυνομικών από την πρώτη στιγμή ήταν επίμονες και έκανα λάθη. Όπως σας είπα όμως αυτό ήταν φυσικό αφού δεν είχα σχεδιάσει τίποτα. Ομολόγησα το έγκλημα. Μια δολοφονία που δεν ήθελα να κάνω και δεν θα έκανα αν ο χρόνος γύριζε πίσω”

Την ώρα που ο 40χρονος απαντούσε στις ερωτήσεις ανακριτή και εισαγγελέα, η δικηγόρος της άλλης πλευράς μιλούσε στους δημοσιογράφους για τα μεγάλα θύματα της τραγωδίας. Τα τρία παιδιά που πλέον θα μεγαλώσουν ορφανά. “Η μαμά σας έγινε ένα αστεράκι στον ουρανό και ο μπαμπάς σας έχει κάποια προβλήματα και γι΄αυτό το λόγο δεν μπορεί να σας δει” τους είπε όταν τη ρώτησαν…

Κανένας δεν στέκεται στο πλευρό του. Ο πατέρας του δηλώνει πως δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ. “Η Ανθή ήταν μαζί μου πάρα πολύ καλή. Με τη γυναίκα μου, επειδή είχε κουραστεί, ψευτολογοφέραν και εδώ και ενάμιση χρόνο δεν της μιλούσε η γυναίκα μου. Παραπονιόταν η Ανθή για τις δουλειές πάρα πολύ και έλεγε ότι κουράζεται” τόνισε στην εκπομπή Tatiana Live…

Η μητέρα του δηλώνει πως ντρέπεται για το κακό που έγινε. Η ίδια είχε πει στον γιο της να αφήσει την Ανθή Λινάρδου να φύγει. ”Χίλιες φορές παρά το κακό που έγινε” τονίζει…

Η τοπική κοινωνία, σοκαρισμένη, προσπαθεί να πιστέψει πώς ο σύζυγός της που εμφανιζόταν να την ψάχνει με αγωνία, είναι ο άνθρωπος που κατά την ομολογία του, την είχε ήδη σκοτώσει, την είχε θάψει στο χωράφι του και μάλιστα στη συνέχεια, το είχε οργώσει! Όλα είχαν ξεκινήσει μέσα στο σπίτι που έμεναν και βλέπετε στο επόμενο βίντεο. Εκεί ο 40χρονος εσπασε το κεφάλι της συζύγου του (όπως αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση) και στη συνέχεια την έπνιξε.

Ο φερόμενος ως δράστης έφερε αμυχές στο πρόσωπο και στον ώμο, τις οποίες απέδωσε στο κλάδεμα ροδακινιών στο χωράφι. Ήταν τραύματα που είχε προκαλέσει η άτυχη Ανθή Λινάρδου στην προσπάθειά της να αμυνθεί στις δολοφονικές προθέσεις του. Έχουν ληφθεί δείγματα από τα νύχια της για την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με DNA του δράστη.

Φρεζάρισε το χωράφι πριν τα Χριστούγεννα. Το έκανε ξανά τη Δευτέρα, σχεδόν δύο μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνιση της Ανθής, επειδή είχε χόρτα όπως είπε στους αστυνομικούς, κάτι που δεν ίσχυε – ειδικά αυτή την εποχή – ενώ το έκανε μόνο σε δύο από τα 10 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας του χωραφιού.

Το θύμα είχε αφήσει πίσω του κινητό τηλέφωνο, πατερίτσες, γυαλιά μυωπίας, ρούχα, ενώ δεν είχε πάρει και τα χρήματά της. Οι φίλες της δεν είχαν ιδέα για έξοδο μαζί της, ενώ οι υπεύθυνοι των λιγοστών κέντρων διασκέδασης στο Βεβλεντό έλεγαν στους αστυνομικούς που έδειχναν τη φωτογραφία της άτυχης γυναίκας, ότι δεν την είχαν δει το μοιραίο βράδυ. Αυτό πιστοποιήθηκε και από τις κάμερες ασφαλείας.

Η κηδεία της 37χρονης, θα γίνει τη Δευτέρα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει μέσα στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου στο Σχιστό και θα ακολουθήσει η ταφή.

Με πληροφορίες από kozanimedia, kozan.gr,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε