Πέμπτη, 1 Αυγ.
31oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο: Νεκρός ο δράστης έξω από το αστυνομικό τμήμα του Παρισιού

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Είναι η στιγμή που ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού, έχει πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

 

Το πτώμα του παρέμεινε μπροστά από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος, ώστε ειδικό ρομπότ να εξετάσει αν εκτός από το μαχαίρι είχε και εκρηκτικά.

 Δείτε το βίντεο

O δράστης της επίθεσης εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επίσης επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις έρευνες, τα στοιχεία του άνδρα τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιηθεί και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για μια υπόθεση κλοπής το 2013 στη νότια Γαλλία.
Την εποχή εκείνη, ο άνδρας είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Σάλαχ Άλι και είχε πει στις αρχές ότι ήταν άστεγος και ήταν γεννημένος το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.
Τα δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν καταχωρηθεί στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων (FAED), επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

O άνδρας, τον οποίο σκότωσαν σήμερα αστυνομικοί κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που πραγματοποίησε εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι, είχε στην κατοχή του «ένα (κομμάτι) χαρτί με τη σημαία» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και με ένα «χειρόγραφο κείμενο στην αραβική γλώσσα με το οποίο αναλάμβανε κατηγορηματικά την ευθύνη», γνωστοποίησε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Ο δράστης, οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να μπει σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκουντ ντ’ Ορ στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Φέρεται δε να φώναξε “Αλλάχ Ακμπάρ” την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό. Την ίδια φράση είχαν φωνάξει τόσο οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo όσο και οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση. Άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Το πτώμα του παρέμεινε μπροστά από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος, ώστε ειδικό ρομπότ να εξετάσει αν εκτός από το μαχαίρι είχε και εκρηκτικά. Αποδείχθηκε πως η ζώνη που φορούσε και υποτίθεται πως ήταν με εκρηκτικά, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πλαστικά.

ΠΗΓΕΣ: MIRROR, DAILY MAIL

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε