Παρασκευή, 2 Αυγ.
32oC Αθήνα

Νεκροταφείο ψαριών η λίμνη Κάρλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σοκ έπαθαν περίοικοι των παρακάρλιων κοινοτήτων της Κάρλας, Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, αντικρίζοντας στις όχθες της λίμνης νεκρά και ημιθανή ψάρια παντού…

Το θλιβερό θέαμα αντίκρισαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας (13-12-2010) περιπατητές και αγρότες που βρέθηκαν κοντά στα αντλιοστάσια του ταμιευτήρα και έσπευσαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Τα νεκρά ψάρια εκτείνονταν σε μήκος μεγαλύτερο των 5 χιλιομέτρων, ενώ άλλα σε ημιθανή κατάσταση κείτονταν μέσα στο νερό της λίμνης, σε στάθμη όμως που δεν βοηθάει ώστε να διατηρηθούν.

Σε πολλά σημεία, ειδικά κοντά στα τοιχώματα των αντλιοστασίων, οι ποσότητες των νεκρών ψαριών ήταν μεγαλύτερες, ενώ σε αρκετά σημεία της λίμνης το νερό ήταν γεμάτο αφρούς και φερτές ύλες. Μέχρι στιγμής τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής δεν έχουν εξακριβωθεί, καθώς όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Ο έλεγχος που θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να ρίξει φως στο όλο θέμα, που σημειωτέον δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στην λίμνη Κάρλα τους τελευταίους μήνες, με τις απόψεις ως προς τις πραγματικές αιτίες να διίστανται.

Ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας επανειλημμένως πάντως έχει απευθυνθεί στους πολίτες της περιοχής να υποστηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους το έργο της φύλαξης και εποπτείας του οικοσυστήματος της Κάρλας, φαίνεται όμως ότι μόνο οι εκκλήσεις δεν φτάνουν.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε