Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Κηδεύεται σήμερα ο Γιώργος Λεμπέσης

Ο Γ. Λεμπέσης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Φλέμινγκ, έχοντας πλάι του τη γυναίκα του Νινέττα και τα παιδιά του.

Στις 2 σήμερα, το μεσημέρι, κηδεύεται από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, ο θεατράνθρωπος Γιώργος Λεμπέσης, που έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αντί στεφάνων, η οικογένειά του επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στον σύλλογο «Φλόγα». 

Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείτο από νεφρική ανεπάρκεια και άλλα προβλήματα υγείας.

Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1930 στα Βουνάρια Κορώνης, ο Γιώργος Λεμπέσης υπήρξε ηθοποιός και η πορεία του τον ανέδειξε θεατρικό επιχειρηματία.

Το 1961 βρέθηκε στην Αθήνα και έπειτα από τρία χρόνια συνεργάστηκε µε την Τζένη Καρέζη, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ανέλαβε τη διαχείρηση της σκηνής Καρέζη-Καζάκου.

Το 1976 πρωτοδοκίμασε τις δυνάµεις του ως θεατρικός επιχειρηµατίας στο καλοκαιρινό «Αττικόν» της οδού Κοδριγκτώνος µε τον θίασο του Αγγελου Αντωνόπουλου στο έργο «Μαθήµατα γάµου» και εδραιώθηκε ως ένας από τους βασικότερους θεατρικούς επιχειρηµατίες.

Στη λαμπρή πορεία του συνεργάστηκε µε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Πέµη Ζούνη και ένα πλήθος άλλων πρωταγωνιστών και σκηνοθετών.

Την πορεία του έκλεισε µε ένα βιβλίο αναµνήσεων µε τον τίτλο «Από απόσταση αναπνοής».

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε