Τεχνολογία

Νέο “πράσινο” αρχείο κειμένου που δεν εκτυπώνεται για οικολογικούς σκοπούς!

Η WWF δημιούργησε ένα νέο αρχείο κειμένου το οποίο δεν εκτυπώνεται, για εξοικονόμιση χαρτιού.

Ένα σίγουρα πρωτότυπο τρόπο για την προστασία του πλανήτη σκέφτηκε η WWF με αφορμή το χάος που επικρατεί στα γραφεία από τις εκτυπώσεις κειμένων.

Έτσι λοιπόν δημιούργησε ένα νέο είδος αρχείου με όνομα .wwf το οποίο “σώζεται” στον υπολογιστή, αλλά ο χρήστης δεν μπορεί στη συνέχεια να το εκτυπώσει.

Στην ουσία τα .wwf αρχεία είναι σαν τα αρχεία .pdf, μόνο που δεν μπορούν να εκτυπωθούν.

Με αυτό τον τρόπο η WWF θέλει να δείξει οτι οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε γραφεία και σπίτια σε όλο τον κόσμο, κάνουν μεγάλη σπατάλη χαρτιού, τυπώνοντας με το παραμικρό κείμενα και άλλα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν απλώς να διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή.

Έτσι λοιπόν οι χρήστες που επιλέξουν τα αρχεία τους που δεν είναι για εκτύπωση να τα σώσουν στο νέο format .wwf έτσι ώστε όταν τα δώσουν σε άλλους να μπορούν να τα διαβάσουν, αλλά να μην μπορούν να τα εκτυπώσουν, κάτι που σίγουρα για πολλούς φαντάζει πολύ ενοχλητικό όμως σύμφωνα με την WWF θα είναι σωτήριο για πολλά δέντρα που δεν θα γίνουν χαρτί.

Όποιος ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το νέο οικολογικό τύπο αρχείου, πρέπει να “κατεβάσει” ένα μικρό πρόγραμμα από εδώ.

Για την ώρα τα αρχεία .wwf διατίθενται μόνο για λειτουργικό σύστημα Mac OS X, όμως σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και μια έκδοσή τους για Windows, που θα απευθύνεται σε περισσότερους χρήστες.

Τεχνολογία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι δημιουργούν για πρώτη φορά με λεπτομέρεια την πρώτη τρισδιάστατη δομή της ατμόσφαιρας ενός εξωπλανήτη
Είναι η πρώτη φορά που οι αστρονόμοι είναι σε θέση να μελετήσουν την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη εκτός του Ηλιακού μας συστήματος σε τέτοιο βάθος και λεπτομέρεια
Τρισδιάστατο σχέδιο της ατμόσφαιρας του WASP-121b που αποτελείται από τρία στρώματα: Ανέμους σιδήρου στο κάτω μέρος, αεροχείμαρρο νατρίου στο μεσαίο τμήμα και ένα ανώτερο στρώμα ανέμων υδρογόνου