Δευτέρα, 30 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Ο θάνατος σου η ζωή μου

Ο θάνατος σου η ζωή μου

Δικαιώνονται μέρα με την ημέρα όσοι υποστήριζαν (και υποστηρίζουν) πως η δήθεν προσπάθεια για περιστολή του

δημοσίου χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχουν ως κύριο στόχο την καταρράκωση του κοινωνικού κράτους, του κράτους πρόνοιας και δικαίου και το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων.

Μοχλοί επιβολής δεν είναι άλλοι από την καλλιέργεια του φόβου την ανασφάλεια, την υπακοή και την υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής στις επί μέρους εθνικές επικράτειες της γηραιάς ηπείρου… Και όχι μόνο σε αυτές.

Η Ελλάδα, δυστυχώς δέχθηκε στο δοκιμαστικό σωλήνα και να γίνει το ινδικό εγχειρίδιο για να φανεί μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι λαοί. Πόσο μπορούν να αντέξουν χωρίς να σπάσουν το σχοινί. Η θηλιά που πνίγει το λαιμό τους…
Το παραπάνω ως προς το επί μέρους. Την προσφυγή στο τοκογλυφικό  « μηχανισμό στήριξης», το αποικιοκρατικό μνημόνιο  και την τροϊκανική κατοχή, οι εκπρόσωποι της οποίας- όπως μάθαμε εσχάτως –στεγάζονται σε διαμέρισμα με μηνιαίο ενοίκιο 9.400 ευρώ  για να ατενίζουν την Ακρόπολη…

Κατά τα λοιπά είτε ως πειραματόζωα, είτε όχι, βάση των προαναφερθέντων στην αρχή του κειμένου γενικότερων επιδιώξεων θα έπρεπε να αποδεχθούμε «αναγκαία» μέτρα για το καλό μας. Όπως, ας πούμε, οι κάμερες που ελέγχουν κάθε μας βήμα, η επερχόμενη κάρτα του πολίτη, η γενική απαγόρευση του τσιγάρου κ.ο.κ.

Από κοντά και η γενικότερη καθ’ ημάς τηλοψία… Χωρίς να πιστεύω σε σενάρια παγκόσμιας σεναριολογίας δεν μπορώ παρά να πνίγομαι σε ένα ασφυκτικό τηλεοπτικό περιβάλλον βλέποντας την πλημμυρίδα των κάθε λογής τάλεντ σόου ή των προγραμμάτων του ριάλιτι εξοντωτικού ανταγωνισμού.

Παντού ελλοχεύει ένας  μεγάλος αδελφός συνήθως βέβαια δεν είναι ένας, είναι ολόκληρη επιτροπή. Απόλυτοι κριτές, αυθέντες με εξουσία ζωής και θανάτου, επί των συμμετεχόντων, αφού όσοι εξ αυτών δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τους κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ή να ματώσουν έστω κι αν το διακύβευμα για να έχουν δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα περιορίζεται στο πως θα κόψουν το κρεμμυδάκι.

Ενώπιον τους συνωστίζονται άνθρωποι φοβισμένοι (ψωνισμένοι ή μη, διαταραγμένοι ή όχι ) με τρόπο ψοφοδεή πολλές φορές, αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα μέχρι εσχάτων, προκειμένου να εξαφανίσουν τον συμπαίκτη-αντίπαλο μιας και το παιχνίδι ένα ηθικό δίδαγμα έχει: Ο θάνατος σου η ζωή μου.

Επιμύθιον: Σφάξε με αγά μου – κριτή, σφάξε με ν’ αγιάσω και συ μεγάλε αδερφέ μου διαίρει και βασίλευε με την ησυχία σου.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε