Ελλάδα

Δυο γραμμές στο Μαξίμου για τη Λούκα

Τα μένεα φέρονται να πνέουν κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετά τη δημόσια διαφοροποίηση της Λ. Κατσέλη μέσω του άρθρου της στο χθεσινό “Βήμα”.

Η κυρία Κατσέλη τάχθηκε ανοιχτά κατά των μέτρων που ζητάει η τρόικα κάνοντας έξαλλο το οικονομικό επιτελείο. Τελικά “πήρε την υπόθεση επάνω του” ο κ. Παπανδρέου που τηλεφώνησε στην υπουργό και προσωπική του φίλη και μετά είπε στους συνεργάτες του ότι το θέμα έκλεισε.

“Θερμό μέτωπο” Παπακωνσταντίνου-Κατσέλη

Σε κατάσταση κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση εξαιτίας των σοβαρών δομικών αλλαγών που πρέπει να αποφασιστούν για να εξασφαλίσουμε τις επόμενες δόσεις του δανείου. Το πιο θερμό μέτωπο είναι αυτό ανάμεσα στον υπ. οικονομικων Γ. Παπακωσταντίνου και την υπουργό εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός οικονομικών είναι αυτός που με νόμο έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όσον αφορά την εφαρμογή των όρων του μνημονίου, γεγονός που έχει προκαλέσει κατα καιρούς τη δυσφορία πολλών υπουργών με τελευταίο κρούσμα την περίπτωση της κυρίας Κατσέλη η οποία φέρεται να διαφωνεί με την “θεραπεία” της τρόικας.

Πριν το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού είχε ξεσπάσει αναστάτωση στην κυβέρνηση αφού θεωρούν τον τίτλο άκαιρο,την ώρα μάλιστα που η τρόκα είναι εδώ και διαπραγματεύεται.

 

Μύδρους εξαπέπλυσει η Λούκα Κατσέλη με άρθρο της στο «Βήμα»,κατηγορώντας ουσιαστικά τους εκπροσώπους της τρόικας για λανθασμένη διάγνωση και συνεπώς λανθασμένη θεραπεία της ημιθανούς ελληνικής οικονομίας.

 
Η Υπουργός Εργασίας γράφει χαρακτηριστικά : “Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα να κάνει σωστή διάγνωση. Οπως έχει αποδειχθεί συχνά, η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία”.
 
Η Λ.Κατσέλη αναγνωρίζει ως υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα ότι η οικονομία μας δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική,όμως υπεραμύνεται των κλαδικών συμβάσεων ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα : “Μια γενικευμένη, όμως, άκριτη και χωρίς περιορισμούς δυνατότητα απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών όχι μόνο δεν θα βελτίωνε τη θέση των επιχειρήσεων από πλευράς κόστους εργασίας, αλλά θα δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ τους. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στον τζίρο της αγοράς και στην οικονομική δραστηριότητα. Θα επέφερε τον αργό θάνατο του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο, που η εμπειρία στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι έχει δράσει ευεργετικά, διατηρώντας την κοινωνική συναίνεση και την εργασιακή ειρήνη”.

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα