Τρίτη, 3 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Επανέρχεται η General Motors στη Wall Street

Ο στόχος της GM είναι με την επιστροφή αυτή (μέσω της διάχυσης των μετοχών της) “ο όμιλος να συγκεντρώσει ποσό ίσον με 15 δισ.δολάρια”, ανέφερε η πηγή.

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε, σήμερα, ότι την “Πέμπτη” καθ’ όλες τις ενδείξεις, “η General Motors θα επανέλθει στη Γουόλ στριτ”. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται, επειδή “την Τετάρτη” οι τράπεζες που θα διαθέσουν τη μετοχή στο επενδυτικό κοινό “θα πρέπει να έχουν καθορίσει την τιμή της”.

Η εκτιμώμενη, έως σήμερα, αρχική τιμή διάθεσης, για τη μετοχή, θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 29 δολαρίων, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Η “Γουόλ στριτ τζέρναλ” δεν απέκλεισε τα “30 δολάρια” ως αρχική τιμή διάθεσης. Μάλιστα, πιθανολογεί ως αρχική τιμή της μετοχής ακόμα και τα 33 δολάρια.

-Σήμερα (προ διάθεσης μετοχών), το αμερικανικό δημόσιο κατέχει ποσοστό 60,8% στην πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το καναδικό δημόσιο έχει άλλο ένα 11,7% του ομίλου. Το διασωματειακό συνδικάτο UAW έχει το 17,5% . Οι πιστωτές διαθέτουν το υπόλοιπο περίπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο στόχος είναι το ποσοστό του αμερικανικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο να περιοριστεί στο 40,6%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε