Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τον Βιντ Σερφ, πατέρα των τηλεπικοινωνιών στις αρχές του επόμενου χρόνου.
Ο αντιπρόεδρος της Google και “νονός του διαδικτύου”, ανέφερε πως η έλλειψη των διευθύνσεων δημιουργεί τεράστιο εμπόδιο στην ανάπτυξη του μέσου. Προσθεσε πως το πρόβλημα είναι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία του internet.
Η σύνδεση με το διαδίκτυο σε ολόκληρη την Ευρώπη θα παραμείνει σταθερή στις τωρινές τις τιμές ανάπτυξης εκτός εάν οι πάροχοι internet κινηθούν γρήγορα για να υποστηρίξουν το νέο χώρο των πρωτόκολλων IPv6.
Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι βασισμένο σε διευθύνσεις IP με στάνταρ το IPv4 το οποίο και τέθηκε το 1996. Το IPv4 έχει “χώρο” για 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις ενώ το νέο ΙΡv6 μπορεί να διευθετήσει μέγεθος… 3.4×1038 (3.4 τρισεκατομμύρια, τρισεκατομμυρίων τρισεκατομμυρίων).
Για στατιστικούς λόγους παραθέτουμε το πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός αυτός. Αντιστοιχεί σε 5×1028 για κάθε έναν από τους περίπου 6.8 δισεκατομμύρια ανθρώπους αυτή τη στιγμή πάνω στη γη, ο οποίος αριθμός με τη σειρά του αντιστοιχεί στην ποσότητα ατόμων σε ένα μετρικό τόνο άνθρακα!!!
Οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν θα “στερέψουμε” σύντομα.
Το μόνο που είναι σίγουρο, πάντως, είναι το γεγονός πως ήδη έχουμε φτάσει πολύ κοντά στο να ξοδέψουμε και την τελευταία “ρανίδα διαδικτύου” αφού μας απομένει μόνο το 4% διαθέσιμο, το οποίο και θα ξεμείνει την άνοιξη του προσεχούς χρόνου.
Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Cerf, η Ευρώπη θα μοιάζει με μέρος που οι χρήστες έχουν κινητό τηλέφωνο αλλά χωρίς νούμερο, και κατά αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούν να “μιλήσουν” με κανέναν από τον υπόλοιπο πλανήτη που χρησιμοποιεί το σαφώς ανώτερο IPv6.
Το φαινόμενο θα είναι πολύ χειρότερο για τις επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο αυτό, με φανερά τα προβλήματα συμβατότητας.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ