Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

Στη διάρκεια μιας μέρας και μιας νύχτας επτά παιδιά περιπλανώνται στους δρόμους σε μια αστική οδύσσεια. Μόνο που δε θα βρουν όλα το δρόμο της επιστροφής.

Info

Βαθμολογία

***

Πρωταγωνιστές

Φράνσις ΟΚόνορ, Μιράντα Οτο, Ντέμπορα-Λι Φερνές, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Σόφι Λόου, Αναστέιζια Μπαμπούσουρας, Χάρισον Γκίλμπερτσον, Ιμον Φάρεν, Ιβα Λαζάρο, Ριφ Αϊρλαντ

Σκηνοθεσία

Ανα Κόκκινος

Σενάριο

Αντριου Μπόβελ, Μελίσα Ριβς, Πατρίσια Κορνίλιους και Χρήστος Τσιόλκας, βασισμένο στο θεατρικό έργο των ιδίων (σε συνεργασία με την Αϊρίν Βέλα), «WhoΆs Afraid of the Working Class?”

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Διάρκεια

113′

Είδος Ταινίας

ΔΡΑΜΑ

Υπόθεση

Στη διάρκεια μιας μέρας και μιας νύχτας επτά παιδιά περιπλανώνται στους δρόμους σε μια αστική οδύσσεια. Μόνο που δε θα βρουν όλα το δρόμο της επιστροφής. Το ξημέρωμα έρχεται και παρακολουθούμε την ίδια μέρα, αυτή τη φορά από την οπτική της κάθε μητέρας. Οι «Ευλογημένες Ψυχές» είναι μια ταινία για τις μητέρες και τα παιδιά, την αγάπη και την ομορφιά, το να χάνεις τον προσανατολισμό σου και να ξαναβρίσκεις το δρόμο για το σπίτι.

Κριτικη

Η Ανα Κόκκινος είναι μια ιδιαίτερη σκηνοθέτης πολλές φορές θα έλεγες και πρωτοποριακή για την εποχή της. Γερό come back ρεαλιστικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστή την Εργατική τάξη και τα προβλήματα της ,καιρό είχαμε να δούμε μια τέτοια ταινία για την πιο πονεμένη και πολυπληθέστερη τάξη του πλανήτη, όλες οι ταινίες Αμερικάνικες, Ευρωπαϊκές ακόμα και οι Ελληνικές αναφέρονται σε μια ταξη η οποία μάλλον δεν υπάρχει η είναι το 0,5% του πληθυσμού. Μια τάξη η οποία δεν δουλευει , μένει σε ένα Loft και εχει 1.000.000¤ στην άκρη. Σημαντικό στοιχείο επίσης στην ταινία και ο Κρίκος σε όλη την υπόθεση είναι οι Μάνες, οι μάνες όχι όμως του Sex and the city αλλά οι μανές οι δικιές μας, οι οποίες είναι ευλογημένες !.

Κριτική/Επιμέλεια: Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε