Σάββατο, 3 Αυγ.
36oC Αθήνα

H Eλλάδα εκ των ουραγών στη λίστα των προμηθευτών της Γερμανίας για μέλι!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μόλις 160 τόνοι ελληνικού μελιού εισήχθησαν το 2009 στην γερμανική αγορά έναντι 153 τόνων το 2008…

που είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες παγκοσμίως για το συγκεκριμένο προϊόν, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει το 0,2% των συνολικών εισαγωγών και κατατάσσει την Ελλάδα σε μία από τις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στους προμηθευτές της Γερμανίας σε μέλι.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, πάντως, σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει από την εταιρεία συμβούλων με έδρα το Μόναχο που ειδικεύεται στο εξωτερικό εμπόριο μεταξύ της Ελλάδας και των Γερμανόφωνων χωρών INTZEIDIS Consulting, ότι η κατανάλωση μελιού στην Γερμανία βαίνει μειούμενη τα δύο τελευταία χρόνια, συμπαρασύροντας καθοδικά και τις εισαγωγές, ο οποίες καλύπτουν το 80% περίπου της εσωτερικής ζήτησης.

Χαρακτηριστικά, πέρυσι, οι συνολικές εισαγωγές μελιού μειώθηκαν κατά 11%, φτάνοντας τους 82.590 τόνους, έναντι 92.547 τόνων το αμέσως προηγούμενο έτος, σημειώνοντας έτσι αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας. Μάλιστα, όσον αφορά τις καθαρές εισαγωγές, απείλησαν να σπάσουν το “ορόσημο” των 60.000 τόνων – έφτασαν τους 60.556 τόνους, με μείωση της τάξης του 5% έναντι του 2008.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε