Δευτέρα, 2 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Αμετάβλητο το επιτόκιο της FED

Ας σημειωθεί ότι–για έκτη διαδοχική φορά–η Fed του Κάνσας διαφώνησε, μειοψηφώντας, για ένα τόσο χαμηλό δανειστικό επιτόκιο.

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) διατήρησε σήμερα γι άλλην μία φορά (μετά το τέλος του 2008) σε ισχύ σε ένα πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο το παρεμβατικό της επιτόκιο–στο εύρος 0,0%-0,25%.

“Είμαστε, πάντως, έτοιμοι να λάβουμε και πρόσθετα νομισματικά μέτρα, για να βοηθήσουμε την ‘άτονη’ ανάκαμψη της ομοσπονδιακής μας οικονομίας, να αποτρέψουμε την αύξηση της ήδη υψηλής ανεργίας (+9,6% ‘ενεργού’ πληθυσμού), αλλά και να συγκρατήσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις”, τονίστηκε στο ανακοινωθέν, που εκδόθηκε στο τέλος της μονοήμερης συνόδου της Νομισματικής επιτροπής της Fed, πρώτης μετά απ’ αυτήν στις 10 Αυγούστου. Σε αυτό υπενθυμίστηκε ο πολύ σημαντικός “όγκος” αμερικανικών και ξένων κρατικών χρεογράφων, που η Fed συγκέντρωσε πρόσφατα σχετικώς στο χαρτοφυλάκιό της.

“Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα συγκρατηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, πριν να επιταχυνθεί στη συνέχεια, γρηγορούμε σε αυτό το θέμα”, γνωμάτευσε η Fed.

“Μειώνονται, συγκριτικά, και οι επενδύσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων”, σημείωσε παράλληλα η Fed.

Εκτιμάται από μεγάλη μερίδα αναλυτών ότι αυτό το χαμηλό παρεμβατικό επιτόκιο απομακρύνει από το δολάριο επενδυτικά κεφάλαια, που παραδείγματος χάρη μετακυλίονται στο βραζιλιάνικο ρεάλ προς άγραν μεγαλύτερων αποδόσεων…πολύ περισσότερο που μεταναστεύουν κι από το γεν επενδυτικά κεφάλαια, τώρα που το Τόκιο ‘ρίχνει’ τη συναλλαγματική του αξία, σκόπιμα, αφού το γεν έκανε έναντι του δολαρίου υψηλό 15ετίας!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε