Τρίτη, 8 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ισόβια στον “αντεροβγάλτη του Γιορκσαϊρ”

Σκότωσε 13 γυναίκες στη 10ετία του ’70 και την Παρασκευή δικαστήριο του Λονδίνου τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Πίτερ Σάτκλιφ σόκαρε τη βρετανική κοινή γνώμη όταν τη δεκαετία του 1970 σκότωσε 13 γυναίκες στην περιοχή του Γιόρκσαϊρ, ενώ αποπειράθηκε να δολοφονήσει άλλες επτά. Τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν ιερόδουλες, για αυτό και του δόθηκε το προσωνύμιο “αντεροβγάλτης του Γιορκσάιρ”.

63 ετών σήμερα, ο Σάτκλιφ, πρώην οδηγός φορτηγού από το δυτικό Γιορκσαϊρ, γνωστός πλέον ως Πίτερ Κούναν, καταδικάστηκε το 1981 σε είκοσι φορές ισόβια. Κρατείται στην υψίστης ασφαλείας ψυχιατρική κλινική του Μπρόουντμουρ, όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές το 1984 επειδή πάσχει από σχιζοφρένεια.

Το όνομά του περιλαμβάνεται σε μία λίστα του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας με τους δολοφόνους που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης, όμως όταν καταδικάστηκε δεν ορίστηκε το διάστημα που θα πρέπει να περάσει στη φυλακή προτού μπορέσει να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση.

Ο Σάτκλιφ κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο του Λονδίνου, ώστε να οριστεί αυτή η χρονική περίοδος, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αποφυλακιστεί. Όμως, ο δικαστής Τζον Μίτινγκ δήλωσε σήμερα ότι “οι προϋποθέσεις για αποφυλάκιση” “δεν ισχύουν” στην περίπτωσή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε