Κόσμος

Stop της Ε.Ε. στο εμπόριο κόκκινου τόνου

Την απαγόρευση του διεθνούς εμπορίου κόκκινου τόνου αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.

«Με ενισχυμένη πλειοψηφία» οι μόνιμοι πρεσβευτές των 27 αποφάσισαν να απαγορευθεί το διεθνές εμπόριο του κόκκινου τόνου, κατά το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που πρόκειται να δυσχεράνει πολύ το διαδεδομένο εμπόριο του «σούσι».

Η απόφαση θα εναρμονίσει τις πρακτικές της ΕΕ με τα ζητούμενα από την CITES, δηλαδή την 175μελή οργάνωση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που ζητεί να προστατευτούν όλα τα ζωικά είδη, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Συμφωνήθηκε πάντως παράλληλα «να μελετηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις» από την απαγόρευση αυτή.

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Μάλτα, ζήτησαν μέσω των πρεσβευτών τους στις Βρυξέλλες, «κατ’ εξαίρεση να επιτρέπεται, ερασιτεχνικά, η αλιεία του κόκκινου τόνου στα εθνικά χωρικά ύδατα (καθόλου στα διεθνή)». 

Φέτος το Νοέμβριο, στη Ντόχα θα συνέλθει η CICTA, δηλαδή η «Διεθνής Επιτροπή για τη διάσωση της ομοταξίας του τόνου στον Ατλαντικό» και αποφασίστηκε, επίσης, η Ε.Ε. να παραστεί στη σύνοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος