Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Εκδηλώσεις από την ΕCOWEEK το Μάρτιο

Εκδηλώσεις από την ΕCOWEEK το Μάρτιο

Προβολή σημαντικών οικολογικών ντοκιμαντέρ και ομιλίες

H αστική μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική εταιρεία ECOWEEK ιδρύθηκε στην Αίγινα το 2005 και έχει αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια διεθνή δραστηριότητα. Σκοπός της περιβαλλοντικής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και η προώθηση των αρχών της αξιοβίωτης ολοκληρωμένης ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων, κάθε χρόνο, η ECOWEEK προσκαλεί στην Ελλάδα από τους σημαντικότερους ομιλητές διεθνώς σε εκδηλώσεις ανοιχτές και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Το 2007 η ECOWEEK σε συνεργασία με το Megaron Plus προσκάλεσε τον Al Gore στην Αθήνα. Το 2008 η ECOWEEK έφερε τον αρχιτέκτονα πράσινων ουρανοξυστών Ken Yeang και το 2009 τον γκούρου της σύγχρονης αρχιτεκτονικής Shigeru Ban. Από το 2008 η ECOWEEK αναπτύσσει δραστηριότητα στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο. 

Η ECOWEEK διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

16 Μαρτίου 2010
Ντοκιμαντέρ “Taking Root: the Vision of Wangari Mathai”
Η δραματική ιστορία της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης ακτιβίστριας Wangari Maathai (ελληνικούς υπότιτλους).
Τρίτη 16/3, 19:00, Metropolis, Πανεπιστημίου 54, μετρό: Ομόνοια. Είσοδος ελεύθερη.

17 Μαρτίου
Ντοκιμαντέρ “The Garden”
Ένα ντοκιμαντέρ, που ξετυλίγει μια πολύπλοκη ιστορία της καταστροφής της μεγαλύτερης αστικής φάρμας της Αμερικής (ελληνικούς υπότιτλους).
Τετάρτη 17/3, 19:00, Metropolis, Πανεπιστημίου 54, μετρό: Ομόνοια. Είσοδος ελεύθερη.

20 Μαρτίου
Παρουσίαση και συζήτηση των προτάσεων των εργαστηρίων της ECOWEEK 2010 με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θέμα των προτάσεων Σχεδιασμός βιοκλιματικής κατοικίας μηδενικών ρύπων.
Σάββατο 20/3, 9:00, Metropolis, Πανεπιστημίου 54 (μετρό: Ομόνοια). Είσοδος ελεύθερη

 

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε